САЈАМ ВИНА 9. ЈУНА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

САЈАМ ВИНА 9. ЈУНА У БИЈЕЉИНИ


Након Тузле и Брчког, у  хотелу “Дрина”  9. јуна, у Бијељини ће бити одржан Фестивал РЕГИО –сајам вина и винске опреме.

Драган Тешић, потпарол  Туристичке  организације Града Бијељина  која је и један од организатора овог Сајма, рекао је на данас одржаној конференцији  за медије, да ће то, прије свега, бити прилика да се представе винарије  са подручја  Србије, БиХ, Црне Горе и регије.

Фикрет  Надаревић, организатор Сајма, нагласио је да  кроз овај Сајм жели показати  да је вино један од призвода који спаја људе и регије.

-Овакав пројекат у којем се караван винара сели из града у град,  прави се ријетко гдје у свијету. На сајму ће се представити око 40 винарија, а поред представника винарија из регије, ове године имамо госте из Италије и Француске. У оквиру Сајма планиране су и едукативне радионице, осмишљене тако да локалним угоститељима представе презентацију како самог сервиса вина, па  до постављања и презентације винских карти. Поред едукативних радионица, први гаражни винар у БиХ  Немања Бијелић, представиће  начин како направити малу гаражну винарију”,  најавио је овом приликом Надаревић.

Фестивал РЕГИО јединствен је концепт винског сајма, који поред промоције вина и винарија, посјетиоцима нуди и највећу  понуду винске опреме. Идеја је произашла од организатора ВиноСалиса, винског фестивала који се већ традиционално организовао у Тузли  и који је окупљао велики број редовних излагача.  РЕГИО наставља мисију ВиноСалиса, да спаја на једном мјесту произвођаче и понуђаче с једне стране, а с друге стране конзументе ,хотелијере, трговце и угоститеље.

Семберија инфо