Туристичка организација Бијељине припрема израду брошуре за једнодневни излет у Семберији :: Semberija INFO ::

 

Туристичка организација Бијељине припрема израду брошуре за једнодневни излет у Семберији


У организацији Туристичке организација Бијељине биће израђена брошура са циљем промоције вјерског и етно туризма те природних потенцијала Семберије. Како је потврђено порталу „Семберија инфо“ у Туристичкој организацији Бијељине, у брошури ће посебан акценат бити стављен на комплекс манастира Тавна. У брошури ће, као понуда туристичких потенцијала Семберије, бити представљен манастир Тавна и водопад Скакавац.



„Идеја о посјети манастирском комплексу појавила се из разлога јер је за посјету манастирском комплексу заинтересовано све више људи, нарочито туриста из Србије. Планирамо представити једнодневни излет у Тавну, који би подразумијевао да туристи, након посјете манастиру, обиђу водопад Скакавац, а потом посјете оближњи етно ресторан гдје могу ручати или се освјежити неким пиће“, наводе у Туристичкој организацији Бијељине.   

До манастира Тавна лако се стиже асфалтним путевима из Бијељине, Лознице, Зворника и Угљевика.
Манастир Тавна. Манастир Тавна налази се у селу Бањица на подручју града Бијељина, на тромеђи три општине Бијељина, Зворник и Угљевик.

Овај манастир је споменик културе и под заштитом је државе. Припада Епархији зворничко-тузланској.
Манастир је једна од најстаријих грађевина овог краја. Кроз читаву своју историју дијелио је судбину локалног живља и био је духовни и културни центар српског народа ове регије.


Семберија инфо - З. Кусмук