Промовисана туристичка понуда Црне Горе у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Промовисана туристичка понуда Црне Горе у Бијељини


Представници Туристичких организација Херцег Новог, Будве, Улциња и Бара, данас су грађанима Бијељине,на Градскм тргу промовисали своју понуду за овогодишње љетовање на црногорском прморју.

У оквиру промоције, малишани из Дјечијег вртића „Ноди“ су припремили костиме са морским реквизитима као што су мишићи за пливање, кофице, лопатице, маске и дисаљке.



Амел Дедић, савјетник директора Националне туристичке организације Црне Горе рекао је да су овакви догађају од изузетног значаја, када је у питању туризам, јер без живе ријечи и директног контакта не могу пренијети оно што желе, а ни видјети шта други имају да понуде.

- На овакав начин, можемо допринијети бољој посјећености туриста из Босне и Херцеговине, а и туриста из Црне Горе у Бих. Наши привредници су припремили изузетно добре пакет аранжмане, са бројним погодностима, а услуге су усклађене са квалитетом, што је изузетно важно“, казао је Дедић и додао је да се поред приморја не смије пропустити и сјевер Црне Горе.

Дедић је подсјетио да је Црна Гора „отворила врата“ за све туристе, да је Црна Гора укинула ковид потврде за туристе из Бих за улазак у државу, али и да више нису потребне за боравак у угоститељским објектима, услужним центрима, али и да је дозвољен рад ноћним клубовима.



Стјепан Лалић из Туристичке организације Будва, рекао је да Будва метропола туризма и да су сви гости код њих добродошли, али да су регионални гости „ближи срцу“, који су и најмногобројнији, а долазе  из Републике Српске, БиХ и Србије.

- Имамо пјешчане плаже, камените плаже, ноћни провод, изврсну храну... Све имамо за један идеалан одмор, за породицу и за омладину“, рекао је Лалић и додао да су цијене остале стабилне и да имају разнолику понуду, од скромнијег до луксузног смјештаја, за свачији џеп и свачији укус. 

Драган Тешић, портпарол Туристичке организације Града Бијељина рекао је да је Бијељина данас домаћин Туристичким организацијама Црне Горе, те да и они данас уједно промовишу туристичке потенцијале Бијељине, али и град.

- Оно што град Бијељина и Семберија у овом моменту могу да понуде, јесте национални и вјерски туризам који је превасходно у посљедње вријеме најатрактивнији. Поред тога, у посљедње вријеме све је више популаран и  етно туризам, јер се све већи број, мањих сеоских домаћинстава који се опредјељују да се баве сеоским туризмом“, истакао је Тешић.

Он је додао ће се крајем маја у Бијељини одржати сајам туризма, гдје се поред гостију из Црне Горе, очекују и представници Туристичких организација из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске.
Радослав Остојић,савјетник градоначелника Бијељине рекао је да је туризам један од развојних шанси и прилика Семберије и града Бијељина.

- Град Бијељина, на разне начине покушава да обогати туристичку понуду, али и да се повеже са другим Туристичким организацијама, како би имали што бољу регионалну понуду и привукли што већи број туриста“, нагласио је Остојић.

Семберија инфо