Нови купац Житопромета :: Semberija INFO ::

 

Нови купац Житопромета


За некадашњи гигант у млинско-пекарској индустрији, семберски “Житопромет” и његове раднике који су послати на чекање, коначно се указало рјешење, појавом новог стратешког купца из Израела.

Договорено је да примопредаја “Житопромета” између досадашњег власника Слободана Павловића и израелске компаније буде извршена у петак, а до тада би и дио обавеза према радницима требало да буде измирен.

На јучерашњем састанку Слободана Павловића, синдикалних представника и радника “Житопромета” представљен је нови купац компаније. Ријеч је о израелском бизнисмену Ејзеру, који жели дијелом капитала да уђе у пословање компаније, чиме би и дио дуговања према радницима био ријешен.

Како би се покренула производња, потребно је обавити техничке и хигијенске припреме и организовати запослене за прихват житарица у предстојећој жетви. Од некадашњих 240 запослених, сада је остало само 127 радника.

Примопредаја између досадашњег власника “Житопромета” Слободана Павловића и новог власника биће обављена у петак, 21.јуна.

РТВ БН