ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ МОКРАЊАЦ“ У ЗГРАДИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ МОКРАЊАЦ“ У ЗГРАДИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ


Бијељинска Музичка школа „Стеван Стојановић Мокрањац“, постигла је запажене резултате на 28. по реду Републичком такмичењу музичких школа у Бањалуци. Ученици заједно са њиховим професорима освојили су 15 првих и двије специјалне награде.

Тим поводом, Градска управа Града Бијељина,  данас је организовала пријем за ученике и наставнике Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“ Бијељина.

Младен Јефимић, директор Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“, рекао је да на сваком такмчењу освајају велики број првих награда.

-На 28. Републичком такмичењу музичких школа у Бањалуци, освојили смо 15 првих награда и двије специјалне награде у различитим категоријама. Огроман је рад и труд, како дјеце тако и њихових професора, често се остаје и прековремено. Велики је труд и родитеља, јер то су велика одрицања, све кошта“, казао је Јефимић и похвалио је Градску управу Града Бијељина и градоначелника, јер их је помогао не само у моралном, него и у финансијском смислу.

-Неизмјерно смо му захвални за издвојен дио финансијскх средства, која су  била издвојена за одлазак на такмичење. Такође, градоначелник је обећао, да ће Градска управа издвојити средства за куповину концертног клавира, а то је веома значајан инструмент за наш град и за посао којим се ми бавимо. Он ће остати нашем граду и подићи ниво културе на виши ниво“, казао је Јефимић.
 

Љубиша Петровић, градоначелник Града Бијељина рекао је да су дјеца која су данас била на пријему „музички бисери“ и понос Града Бијељина.

-Са великим задовољством подржали смо њихов одлазак на такмичење, морално и материјално и трудићемо се да тако буде и у будућности. Данас смо на састанку упознали руководство школе, а и наше младе музичке таленте на набавку концертног клавира који ће град Бијељину додатно позиционирати као „град културе“.  Ми, имамо потенцијала у сваком смислу те ријечи, јер имамо заиста дивне „музичке бисере“, а наша обавеза, задовољство и част је да их подржавамо, а то ћемо чинити и у будућности“, истакао је Петровић.

Јелена Петковић, професор клавира и солфеђа у Музичкој школи „Стеван Стојановић Мокрањац“ рекла је да се њена ученица Дора Ивановић која је освојила прву награду у категорији клавир први пут такмичила на Републичком такмичењу.

-Ово је једна добра сатисфакција, за сва такмичења која нас чекају. Очекујемо позив са Малте, а гдје ћемо да добијемо и стипендију за учешће, а када прође пандемија путоваћемо тако да се Дора такмичи у правој, Свјетској концерној дворани. Мени је велика част радити са Дором, јер на сваком такмичењу, гдје год да се појавимо, свјетски умјетници и пијанисти уочавају таленат и сами шаљу позиве“, истакла је Петковићева.
 

Дора Ивановић, ученица и добитница прве награде у категорији – клавир рекла је да клавир свира већ четири године и да вјежба сваки дан, а ова награда је подстријек да и даље свира и вјежба.

Семберија инфо