ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ „АЛТЕРНАТИВНО ЛИЈЕЧЕЊЕ КАРЦИНОМА И ТЕШКИХ ОБОЉЕЊА“ (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ „АЛТЕРНАТИВНО ЛИЈЕЧЕЊЕ КАРЦИНОМА И ТЕШКИХ ОБОЉЕЊА“ (ФОТО)


Сала Центра за културу „Семберија“ Бијељина вечерас је била премала да прими све заинтересоване за предавање др Бранимира Несторовића на тему „Алтернативно лијечење карцинома и тешких обољења“.

Доктор Бранимир Несторовић рекао је,  да када имате лично искуство, видите да није довољно то, што пише у књигама.

 -Ја сам класичан доктор, односно класично образован,који је дуго година радио онако, како је то писало у књигама. Овим сам почео да се бавим из разних, али и личних разлога, да бих знао шта да радим ако се ја разболим или неко од фамилије. Када се загребе мало испод површине, има јако много тога, што може да уради свако за себе, више у превенцији и у почетним стадијумима, јер су узнапредовали облици јако тешки за лечење. Карцином је јако интелигентна болест, болест која се прилагођава нашем организму, чак и користи наше ћелије против нас, јако подмукла болест“, реко је др Несторовић.



Он је додао да се његове терапије не косе са класичном медицинском терапијом и да су неке терапије једноставне, а да су неке мало компликованије и да се карцином се сматра као генетска болест са нагомилавањем великог броја мутација током времена, али је он класична метаболичка болест, због погрешне исхране и начина живота. 

-Методе против карцинома су практично да се сузбије оно што изазива карцином а то је гојазност, некретање, дуван и остале лоше навике које радимо против свог организма. Најважније је да не настане та прва малигна ћелија“, истакао је др Несторовић.

-Код карцинома који су данас чести, као што је рак дојке, плућа и дебело цријево постоји један феномен о коме се мало прича. Са моментом започињања хемотерапије настају метастазе, јер туморске ћелије беже од лека и то на незгодна места као што су кости, централни нервни систем, где цитостатици не доспевају. Пацијенти умиру од метастаза, а не од примарног тумора“, рекао је др Бранимир Несторовић.

Несторовић је додао да  је сваког пацијента који је дошао код њега посавјетовао да не прекидају класичну терапију, али да требају да промјене начин исхране, јер се тумор храни шећером и да се код свих малигних тумора морају из исхране избацити угљени хидрати и шећер у потпуности.



Игор Бешлић, директор Центра за културу „Семберија“ Бијељина, захвалио се  др Несторовићу на доласку.

-Велика је заинтересованост била за вечерашњи догађај и због капацитета сале велики број није могао присуствовати. Надам се да ће нас др Несторовић обрадовати још једним присуством, да сви наши суграђани могу послушати предавање у неком наредном периоду“, рекао је Бешлић.

Вечерас је др Несторовић говорио, између осталог, и о лијечењу таласима, свјетлошћу...

Семберија инфо