ЗА ЧЕТИРИ МЈЕСЕЦА БИЈЕЉИНУ ПОСЈЕТИЛО 16.000 ТУРИСТА :: Semberija INFO ::

 

ЗА ЧЕТИРИ МЈЕСЕЦА БИЈЕЉИНУ ПОСЈЕТИЛО 16.000 ТУРИСТА


Бијељина биљежи повећање броја долазака туриста и раст прихода од боравишне таксе који се поново улаже у јачање туристичке понуде града, рекао је Срни референт за маркетинг у Туристичког организацији града Миливоје Ера.
 
Ера је навео да је у првом кварталу број долазака туриста већи за 9,6 одсто у односу на исти период лани, број ноћења за 6,74 одсто, а добри резултати се настављају.
Према његовим ријечима, за четири мјесеца Бијељину је посјетило 16.000 туриста, са 20.000 ноћења, од тога до 40 одсто из Србије, а међу гостима је и све више туриста из земаља Азије.
 
"Захваљујући и републичкој акцији Пореске управе и Тржишне инспекције на контроли угоститељско-смјештајних објеката за четири мјесеца наплатили смо 45.000 марака боравишне таксе, која износи двије марке дневно по особи", навео је Ера.
 
Он је додао да се ове године очекује 130.000 марака прихода од боравишне таксе, што је увећање у односу на прошлу годину када је од боравишне таксе наплаћено 99.000 марака. У туристичкој понуди Бијељина има 1.000 кревета, а од седам хотела два су са пет звјездица у Етно селу "Станишићи".
 
У Туристичкој организацији најављују и постављање селфи знака Бијељине, висине 1,8 метара и широког 13 метара, на уласку у град из Србије.
 
Срна