ПЕТРОВИЋ: УМЈЕСТО ШТО КРИТИКУЈЕТЕ, ПРЕДЛОЖИТЕ РЈЕШЕЊЕ ПРОБЛЕМА :: Semberija INFO ::

 

ПЕТРОВИЋ: УМЈЕСТО ШТО КРИТИКУЈЕТЕ, ПРЕДЛОЖИТЕ РЈЕШЕЊЕ ПРОБЛЕМА


Foto
Критике на рачун Градске управе које неосновано износе СНСД-ови локални пулени, уочи данашње сједнице Скупштине Града Бијељина, у вези са одлуком о гаранцији о кредитном задужењу предузећа „Водовод и канализација“, очигледно су одсуство здравог разума да се бијељински „Водовод“ покуша избавити из дубиозе и извести на „зелену грану“. 
 
Тачно је да би Град Бијељина требало да буде гарант по кредиту овом уназађеном предузећу у износу од 5 милиона и  100 хиљада конвертибилних марака, од  чега се на главницу односи 3 милиона и 100 хиљада,  на камату милион и 262 хиљаде, а остале трошкове 38.000 конвертибилних марака.
 
Наведена средства предузеће би користило за рефинансирање постојећих финансијских обавеза, у складу са пројекцијом мјесечног прилива и одлива новца, са планом обезбјеђења недостајућих средстава. Тврдње самопрокламованог експерта за економију, предсједника градске Скупштине Александра Ђурђевића да је кредит неповољан, злонамјерне су и без икаквог стручног утемељења, јер од правника није ни за очекивати  да познаје пословање банкарског сектора и услове под којима се кредити могу добити, нарочито у овако тешкој ситуацији, када је „Водовод“ доведен на  руб опстанка, са дебелим минусом од преко 16 милиона  конвертибилних марака.
 
Умјесто што  изигравате економисту, корисније  би било да боље организујете сједнице Градске скупштине и редовно их заказујете, а не да долазимо на дводневне маратонске сједнице, као што је данашња.
 
Још боље  би било да користите своје политичке конекције са републичком влашћу и провјерите шта је са кривичним пријавама које су поднијете против бившег руководства „Водовода“?!  Када би се којим чудом конфисковала њихова приватна мултимилионска имовина, сигурно нам кредит не би ни био потребан, а имали бисмо и новац за крпљење рупа на путевима, о којима неуморно причате. 
 
И Ваш локални страначки вођа из сјене Мирослав Миловановић  би требало да зна да је кредит од 5 милиона намијењен за репрограм срамних дугова која је претходно руководство“Водовода“ безочно направило.
 
 Међутим, не  смију нас чудити његови приземни, неосновани напади, јер од ветеринара који се „разумије“ у пољопривреду, воде, економију, не бисмо ни могли очекивати више, нарочито ако имамо у виду чињеницу да СНСД подржава кадрове који су „Водовод“ опустошили и још их и части функционерским фотељама у другим предузећима. Ваљда зато да наставе гдје су стали. СНСД-ове локалне „свезналице“ требало би да знају и да је актуелни директор „Водовода“ на ову позицију дошао недавно и да нема чаробни штапић којим би преко ноћи довео у ред све оно што су СНСД-ови политички савезници годинама уништавали. 
 
 Ако дежурни критичари имају боље рјешење за „Водовод“, ми бисмо га радо подржали, јер су бахатост и незаситост  претходног руководства   довели у питање опстанак  предузећа и снабдијевање становништва основним ресурсом за живот. Ипак, надам се да се под плаштом ове халабуке не скрива намјера потпуног потопа „Водовода“, из којег  би испливале дворске фирме да по Бијељини продају  флаширану воду.