ДР ЖЕЛИМИР НЕШКОВИЋ: НАСТАВЉАМО СА УЛАГАЊЕМ У УРЕЂЕЊЕ ОБЈЕКАТА ДОМА ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ :: Semberija INFO ::

 

ДР ЖЕЛИМИР НЕШКОВИЋ: НАСТАВЉАМО СА УЛАГАЊЕМ У УРЕЂЕЊЕ ОБЈЕКАТА ДОМА ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ


Дом здравља Лопаре позитивно је пословао и прошле године, а то је констатовао и Управни одбор ове здравствене установе. Директор Дома здравља др Желимир Нешковић каже да ова установа, већ 14 година финансијски позитивно послује, те да су вршена и конкретна улагања у унапријеђење рада установе.

-У прошлој години набављена су два возила, од којих једно санитетско и једно путничко. Средином 2021. године започет је процес прилагођавања Дома здравља стандардима које захтијева Агенција за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите Републике Српске, а ове године настављамо  рад на припреми за оцјену ове  Агенције. Реконструисана је и комплетна водоводна мрежа у склопу неколико наших објеката у кругу Дома здравља, изграђен је љетниковац и реконструисан бунар“, појаснио је др Нешковић. Што се тиче планова за текућу годину, Нешковић каже да је у плану реконструкција два објекта, са циљем постизања боље енергетске ефикасности.

-За те намјене ће бити издвојено 410.000 КМ, од којих 310.000 КМ издваја Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, на чијем конкурсу је пројекат прошао, а општина и Дом здравља по 50.000 КМ. Такође, планирамо и набавку дигиталног рентгена, како би се унаприједио рад Службе за радиологију“, рекао је Нешковић. Он је појаснио да би реконструкцијом два објекта Дома здравља био потпуно завршен процес енергетске реконструкције.

-Пројекат подразумијева радове на крову, изолацији, фасади и уградњу два нова котла на пелет, те прилагођавање мреже и система гријања у објектима“, рекао је Нешковић.