СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА 23. ФЕБРУАРА :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА 23. ФЕБРУАРА


Сједница Скупштине града Бијељина одржаће се 23. фебруара, договорено је на међустраначком састанку, а за сада је планирано 38 тачака дневног реда. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић  је најавио дуготрајну и исцрпну сједницу, те да се очекује усвајанаје доста важних одлука за суграђане.


-Једна од тих одлука је и расписивање избора за савјете мјесних заједница, који су планирани за 10. април“, рекао је Ђурђевић и додао да ће се пред одборницима наћи и велики број извјештаја за претходну годину, потом програма за ову годину, што подразумијева и јавну расвјету, одржавање саобраћајница и сл., те изразио очекивање да ће сједница бити конструктивна. На дневом реду ће се поред бројних извјештаја наћи и приједлог одлуке о гаранцији за кредитно задужење а.д. „Водовод и канализација“.

-Пријдлог који је упућен у скупштинску расправу је да се предузећу да гаранција за кредит у износу од 3, 8 милиона КМ, како би исплатили дугове које имају“, рекао је Ђурђевић. Савјетник градоначелника Радиша Петровић је појаснио да је ријеч о кредитном задужењу како би се извршило ревинасисрање постојећих обавеза.

-Кредит би се узео на период од 10 година, са грејс периодом од двије године“, рекао је Петровић и додао да ће се на сједници одлучивати и о новчаној помоћи грдаској Топлани, како би се извршило измирење дуговања према добављачима у износу од 609. 000 КМ,“, рекао је Петровић. На сједници ће се између осталог, наћи и приједлози одлуке о укључивању у трезорски систем пословања Аграрног фонда, пријдлог одлуке о субвенционисању трошкова превоза ученика основних школа, о додјели субвенције родитељу-старатељу за новорођено дијете, о измјени одлуке о комуналним таксама, акциони план за отклањање неправилности и недостатака по извјештају Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске и тд.