ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ: ЈАСМИН РАМИЋ НАЈБОЉИ! :: Semberija INFO ::

 

ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ: ЈАСМИН РАМИЋ НАЈБОЉИ!


Foto
У Центру за културу „Семберија“ вечерас су проглашени најуспјешнији спортисти и спортски радници Бијељине за 2021. годину. Тредиционални, 45. по реду „Избор спортисте године Града Бијељина 2021“ организовале су „Семберске новине“ под покровитељством Града Бијељина.

-Вечерас ће бити проглашени најбољи спортисти и људи који су им помогли да остваре одличне резултате током претходне године. Али побједници су заправо сви који се баве спортом или су уз спортисте у тренуцима припрема, те њихових побједа и пораза. Побједници су и чланови породица наших спортиста, јер највише учествују у њиховим успјесима а никада не добијају званична признања за своју подршку и пожртвованост према спортистима нашег града“, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.



У конкуренцији најбољих спортиста у сениорској категорији, од 18 пријављених кандидата стручни жири је изабрао десет најуспјешнијих.

Мјеста на побједничком постољу су заузели: 1. Јасмин Рамић (кик-бокс), Владимир Милићевић (одбојка) и Софија Крајшумовић (фудбал). У друштву десет најбољих нашли су се и Николина Вукобрат (рукомет), Дејан Кокоруш (кошарка), Теодора Сојић (кошарка), Бранко Живковић (карате), Миљан Оџаклић (футсал), Његош Пантић (теквондо) и Ален Рахимић (бокс).



За најбољу женску екипу проглашен је Женски фудбалски клуб „Радник Бумеранг“ а за најбољу мушку екипу актуелни шампион јуниорске Премијер лиге БиХ, Фудбалски клуб „Звијезда 09“.

У категорији Најуспјешнији тренер, признање је добио шеф стручног штаба Женског рукометног клуба „Радник“, Миомир Трифковић.

За најуспјешнијег спортског радника проглашена је Мира Пилиповић, незаобилазни дио управе Кошаркашког клуба „Радник“.



Признање за најбољег педагога физичке културе за 2021. годину добила је Маријана Стевић, професорица физичког васпитања у Гимназији „Филип Вишњић“.

Најбољи спортиста у категорији инвалидних лица је стријелац Стрељачког клуба „РВИ Орао“ Велезар Шурбат.
Признање за дугогодишњи развој спорта у Бијељини добили су Нихад Изић и Бобан Лукић.

 

У конкуренцији најперспективнијих младих спортиста ове године је пристигао веома велики број пријава бијељинскох спортских колектива. Од 25 пријављених кандидата стручни жири је изабрао њих десет који по резултатима оствареним током 2021. године буде наду у свијетлу будућност спорта у Бијељини.

-Ема Ковач (Атлетски клуб „Атлетик“),
-Ивана Кићановић (Одбојкашки клуб „Либеро“),
-Софија Ракић (Стрељачки клуб „ТРБ“),
-Дуња Вуксић (Боксерски клуб „Радник“),
-Лазар Лазић (Карате клуб „Пантери“),
-Милан Добранић (Џудо клуб „Пантер“),
-Лана Радуловић (Женски фудбалски клуб „Радник Бумеранг“),
-Александар Новицки (Карате клуб „Шампиони“),
-Митар Јовашевић (Атлетски клуб „Академац“) и
-Никола Дрљић (Одбојкашки клуб „Радник“).



Стручни жири је једногласно одлучио да се Кошаркашком клубу „Феникс“ додијели посебно признање за спортски пројекат „Сви имају једнаке шансе“, којим је дио спортских капацитета овог клуба стављен у службу социјалне и спортске рехабилитације дјеце са тешкоћама у развоју.

(Семберија инфо)