ДО КРАЈА ФЕБРУАРА УСАГЛАШАВАЊЕ ТРАСЕ АУТО-ПУТА КРОЗ БРЧКО (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

ДО КРАЈА ФЕБРУАРА УСАГЛАШАВАЊЕ ТРАСЕ АУТО-ПУТА КРОЗ БРЧКО (ВИДЕО)


Foto
Иако су пројекти аутуо-пута Београд- Сарајево- Београд кроз Српску и Федерацију, већ урађени, још се чека усаглашавање трасе кроз Дистрикт Брчко. Оно што је данас договорено на састанку представника Аутопутева Републике Српске, Института за грађевинарство Бањалука, Аутоцеста Федерације БиХ са званичницима Брчко Дистиркта да све треба буде окончано до краја фебруара.

О изградњи аутопута од Сарајева до Београда, разговарано је и у децембру прошле године, јер је дионица кроз дистиркт Брчко, својеврсно чвориште аутупутева Бањалука – Бијељина, Београд - Сарајево али и аутопута Тузла – Орашје. Данашњи састанак даје наду да ће рјешење брзо бити на столу.

- Ми смо дали некаве рокове од седам до десет дана да се поново састанемо. Али смо узели некакав окврини рок, да дефинишемо правац - рекао је потпредсједник Скупштине дистрикта Брчко Ивица Филиповић.

- Ријеч је о трагању о најоптималнијим рјешењима, када је ријеч о положају траса ауто-пута исток-запад и сјевер-југ на простору дистиркта Брчко. Нама стручна помоћ стручан помоћ, итекако је неопходна и добили смо је данашњем састанку - навео је предсједник Скупштине дистрикта Брчко Синиша Милић.
Динамика трасирања аутпутева кроз Дистрикт Брчко, од изузетне је важности.
 
 


- Јер пролази нам вријеме и пролази нам динамика и бојим се да Брчко дистрикт, сутра не буде једна велика препрека, за овај важан витални и капитални пројекат и за Репбулику Српску и БиХ, а и Србију - додао је  министар саобрћаја и веза Републике Српске Недљко Ћорић.

Да су добри путеви, шанса за све грађане ове земље, свјесни су тога и Брчаци.

У марту, прошле године у Анкари је потписан Споразум о изградњи аутопута, од Сарајева преко Пала и Вишеграда до границе са Србијом, те од Сарајева, Зенице, Тузле, Брчког и Бијељине до Раче. Док су радови у Србији почели у октобру 2019. у Сремској Рачи, у БиХ се још чека јер нема усаглашене трасе кроз дистрикт Брчко.

(РТРС)