АД “ГРАД“: ЗАШТО ТАКО ГОСПОДИНЕ ПЕТРОВИЋУ?! :: Semberija INFO ::

 

АД “ГРАД“: ЗАШТО ТАКО ГОСПОДИНЕ ПЕТРОВИЋУ?!


Пријатно смо изненађени посјетом Градоначелника Бијељине комплексу Агро-тржног центра што нам даје наду да је његов тим одлучан да ипак помогне ревитализацију и консолидацију овог привредног субјекта.

Међутим, овим путем изражавамо гнушање и најдубље разочарење поступком првог човјека Градске управе који је одлучио да у радну посјету долази ненајављено без усклађеног протокола са домаћином, што се коси са основним кодексима културе и пословности.

Успут, напомињемо јавност и Градоначелника да је Управа АД“ ГРАД“ била на састанку у Градској управи 01.12.2021. у 14х гдје је договорено низ заједничких пројеката и догађаја у интересу цјелокупне локалне заједнице.

Но, фокусираћемо се на догађај након ког смо оптужени да обмањујемо тј. лажемо јавност! Подсјећамо да је у нашем народ Лаж – говор неистине! Сваком карактерном човјеку поготово уколико обавља јавну функцију, а поврх свега још је породичан човјек, друштвено активан, а запослени у предузећу то јесу,  оваква категоризација представља озбиљну увреду!

Господине Градоначелниче, вашу изјаву након посјете свели сте на ниво просјечне махалске жене по систему „начула-рекла-казала-нема везе..“!

Међутим, истина је само једна и доступна је и Вама и средствима јавног информисања и желимо је понудити овим путем.

Цијене закупнине простора одређују сами закупци у поступку лицитације који је регулисан правним и законским прописима те ниједан запосленик АД“ГРАД“ нема утицаја на висину излицитиране цијене већ само стручна служба предузећа одређује почетну цијену лицитације надгледајући лицитациони процес у присуству осталих учесника.

И почетна цијена лицитације одређена је на основу низа састанака Управе АД“ГРАД“  и Удружења закупаца Агротржног центра. На таквим састанцима Управа предузећа одобрила је одређене попусте и привилегије закупцима у складу са могућностима и тржишним ситуацијама. Давани су рабати на редовна плаћања те је дозвољено да закупци у оквиру законског оквира реиздају своја продајна мјеста без лицитације.

Млади Градоначелниче, рекосте да у вријеме пандемије, које још нажалост траје, (вјероватно знате као први човјек локалног штаба), није било помоћи закупцима простора на Агро-тржном центру!?

Е ,сад, дозволите да анализирамо вашу изјаву, а свака јавна функција па и Ваша , подложна је критици како стручној, тако и медијској и цјелокупне јавности! Или Ви имате одређени лични проблем  или Ваши млади сарадници из кабинета не схватају озбиљно и часно свој посао или су Вас ипак, Ваши саговорници довели у заблуду те сте неискусно изашли са говором неистине (који се како рекосмо у тексту горе зове Лаж) у јавност!

Одговорно тврдимо и нудимо јавности на увид службену документацију да је у вријеме највеће пандемије у годинама 2020. и 2021. сваки закупац био ослобођен плаћања закупнине у периоду дјелимичне и потпуне обуставе рада али и ослобађања 50% закупнине у мјесецима октобру и новембру 2020.године.

Већ непуна два мјесеца ишчекујемо Ваш потпис на Правилник о пијачном реду на Кванташкој и Сточној пијаци који је према Закону о трговини Републике Српске у Вашој ингеренцији и обавези. Чекањем на Ваш цијењени покрет руком држимо у неизвјесности и пат позицији једну веома важну дјелатност овог предузећа али и потребе купаца и продаваца на пијацама.

Нећемо да вјерујемо суграђанима и појединим Вашим сарадницима који оцјењују да сте још увијек изненађени функцијом те да дјелујете неорганизовано, конфузно и често збуњено.

Уважени Градоначелниче, није ни мјесто ни вријеме да Вам дајемо инструкције, савјете, приједлоге али ни часове лијепог и пословног понашања. Имамо велику жељу да живимо у овом граду, радимо и стварамо нове вриједности заједно градећи једно праведно и напредно друштво, дужни нашим прецима али и одговорни према насљедницима.
Желимо да правилно схватите горњи текст без политичког конотирања већ као реакцију професионалних и карактерних људи који раде са 53 људи на ревитализацији и спашавању посрнулог колектива .
Наш рад је транспарентан .

Стојимо Вам на располагању као поуздан партнер.
 
УПРАВА АД“ГРАД“ БИЈЕЉИНА