ПРАЗНИЧНИ ПРИЈЕМ ЗА ДИРЕКТОРЕ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА :: Semberija INFO ::

 

ПРАЗНИЧНИ ПРИЈЕМ ЗА ДИРЕКТОРЕ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА


Данас је у згради Градске Управе Града Бијељина организован пријем за директоре основних и средњих школа са подручја града Бијељина.

Градоначелник Града Бијељина, Љубиша Петровић рекао је да ово прилика да поразговарају, да саберу утиске из претходне године, али и да директоре овом приликом упознају са плановима Грдсје Управе са буџетом за 2022. годину.

-Ми смо у приједлогу одлуке о буџету испред ресорног одјељења, Градске Управе и мене као градоначелника дали приједлог да материјална средства када су у питању основне и средње школе буду већа. Нажалост након амандмана скупштинске већине, материјална средства која се односе на образовање су умањена, али можемо обећати,да ће ова средства која су усвојена бити намјенски потрошена, да што већи број ученика добије што боље услове за несметано одвијање несметаног одвијања образовно- наставног процеса“, завршава Петровић.

Предраг Рачановић, предсједник Актива директора основних школа регије Бијељина, Угљевик и Лопаре рекао је да од овог састанка очекује да се размјене искуства и мишљења и да унаприједе сарадњу у оном сегменту гдје је није било.

-Морам напоменути да смо у претходној години имали изузетну сарадњу са Градском Управом, све школе са подручја Бијељине, а њих је 12.  Надам се да ће овај пријем постати традиција, јер образовање треба да буде на првом мјесту, а никако на маргинама друштва. У име свих директора основних школа, данас ћу исказати наше захтјеве и да очекујемо да се у наредном периоду обезбједе значајна средства да би се обновили сви школски објекти који су до сада били запостављени“, завршава Рачановић.


Рачановић је нагласио да је у претходној години на иницијативу актива директора градоначелник формирао комисију која је извршила процјену стања школских објеката, а њих је на подручју града Бијељине 50.
Предсједник Актива директора средњих школа, Душко Ђурић рекао је да ово значи наставак успијешне сарадње и похвалио све школе које су се одазвале на овај пријем.

-Градска Управа прати наше потребе и надам се да ће се та сарадња у наредним година бити још боља. Ту смо да унаприједимо рад и функционисање локалне заједнице. Евидентан проблем за све школе у самом функционисању јесте одржавање тог простора и да би средства која се издвајају требају бити већа“, завршава Рачановић.
Рачановић је још додао да је највећи проблем у овом зимском периоду гријање у школама.

Директорка Основне школе „Свети Сава“ Црњелово, Драгана Кокановић Перић рекла је да је ово први пут да се састају овим поводом и да јој је драго што имају добру сарадњу са градоначелником Петровићем и Градском управом.
-Данас ћемо изнијети наше проблеме и затражити помоћ, а вјерујем да ћемо је и добити. Наши најбитнији проблеми су столарија и кров на једној подручној школи, а што се тиче зграде централне школе  и подручје око школе јако је уређено и спремно за почетак наставе“ завршила је Драгана Кокановић Перић.

Семберија инфо