ВРТИЋКА НОВА ГОДИНА :: Semberija INFO ::

 

ВРТИЋКА НОВА ГОДИНА


Данас је у ЈУ Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ Бијељина у централном објекту „Мали принц“ обиљежена Нова година. Малишани су уживали у представи „Гдје је Дједа Мраз?“, а која је била реализована у извођењу васпитача ове установе. Након представе подијељени су пакетићи и организовано фотографисање са Дједа Мразом.
Директор вртића, Славиша Вујановић рекао је да су се потрудили да у њиховој установи подијеле новогодишњу радост заједно са дјецом, да им дочарају празнике који предстоје.


-Васпитачи су се трудили да, на креативан начин, дочарају новогодишње празнике, почевши од амбијента у свим нашим објектима. Жеља нам је била да, поред новогодишњих пакетића, малишани добију још један поклон, а то је представа. Желио бих да се захвалим и родитељима који су нам указали повјерење да заједно са дјецом радимо на прослави новогодишњих празника. Нагласио бих да имамо и једну акцију, хуманитарног карактера под називом „Подијели радост“, гдје у сарадњи са родитељима и запосленима у вртићу прикупљамо слаткише. Од прикупљених слаткиша ћемо направити пакетиће и подијелити их дјеци из социјално угрожених породица или неким организацијама да их они прослиједе коме су најпотребнији.  Наш циљ је да дјеца буду весела и за то се залажемо. За крај, пожелио бих срећне празнике свим нашим суграђанима, родитељима који нам указују повјерење, као и свој нашој дјечици на подручју града Бијељина и Републике Српске“, завршава Вујановић.

Маја Пердан Илић, педагог у вртићу, казала је да и ове године традиционално обиљежавају прославу Нове године у вртићу и да је представа до сада одиграна у три њихова објекта.

- Улоге у представи „ Гдје је Дједа Мраз?“ играју наши васпитачи из разлога што су дјеци позната лица и што ће им приближити те улоге које они играју. Сматрамо да ћемо на овај најљепши могући начин њима дочарати новогодишњу чаролију и ове предстојеће празнике,“ завршава Маја Пердан Илић.  

Семберија инфо