УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА „ОТАХАРИН“ ЗАВРШИЛО КАМПАЊУ „16 ДАНА АКТИВИЗМА ПРОТИВ РОДНО ЗАСНОВАНОГ НАСИЉА“ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА „ОТАХАРИН“ ЗАВРШИЛО КАМПАЊУ „16 ДАНА АКТИВИЗМА ПРОТИВ РОДНО ЗАСНОВАНОГ НАСИЉА“


Удржење грађана за промоцију образовања рома „Отахарин“ завршило  је кампању „ 16 дана активизма против родно заснованог насиља“ у оквиру пројетка  „Укљученост заједнице и смањење родних стереотипа и елиминацију насиља над женама и дјевојчицама“. Овај пројекат финансира УН Wомен уред у Босни и Херцеговини, а координира Институт за популацију и развој.

Тим поводом Удружење грађана „Отахарин“  уз подршку Факултета пословне економије, организовали су панел дискусију „ Родно засновано Насиље није приватна ствар - превенција је одговорност свих нас“ у Малом амфитеатру Факултета пословне економије.

Удружење грађана за „Отахарин“ из Бијељине, од октобра 2019. године  спроводи пројекат  „Укљученост заједнице и смањење родних стериотипа и елиминацију насиља над женама и дјевојчицама“.

Активности овог пројекта су усмјерена на: јачање капацитета локалних заједница да самостално спроводе свеобухватне и научно утемељене превентивне програме, јачање капацитета невладиних организација да буду доступан едукативни ресурс у локалној  заједници у којој су смјештене, јачање капацитета средње школе у циљу успостављања школе изврсности за превенцију насиља.

Све активности су међусобно повезане и доприносе интеграцији одрживих модела рада у постојеће капацитете владиних и невладиних институција.