РЕАГОВАЊЕ ВЛАСНИКА „ЕЛМОНТА“ ДРАГИШЕ САВИЋА НА КОНФЕРЕНЦИЈУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПЕТРОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

РЕАГОВАЊЕ ВЛАСНИКА „ЕЛМОНТА“ ДРАГИШЕ САВИЋА НА КОНФЕРЕНЦИЈУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПЕТРОВИЋА


Фирма „Елмонт“ протеклих седам година имала је укупно 10 уговора са Градском управом, ове године један, а ни један није „намјештан“ у нашу корист како је то градоначелник Љубиша Петровић презентовао јавности, при том држећи неколико минута фотографије, како моју, тако и мог брата“, рекао је на конференцији за новинаре власник фирме Драгиша Савић. Он је подсјетио да фирма постоји већ 35 година и да је наслиједио од оца.

-По изјави градоначелника, на тзв. „добијање“ послова, утицао је политички мој брат, што је далеко од истине, а у прилог томе иде чињеница да током изборне, 2020. године, нисмо имали ни један уговор. Такође, од четири уговора, Градска управа нам је умањила цијену од основне, за 36. 000 КМ. Толико о политичком утицају!“, рекао је Савић и јавности предочио уговоре које су имали претходних година.

-Имали смо у претходним годинама само један уговор који је увећан за одређен износ, али само због потреба Градске управе за непредвиђене радове, док нам је на четири уговора, од наведених 10, Градска управа умањила цијену од основне, за 36. 000 КМ.  Такође, нисмо ми фирма која није, како је речено, платили таксу на жалбу, а рокове који су законом предвиђени, није испоштовала Градска управа, а не ми“, појаснио је Савић и додао да фирма „Елмонт“ није прекршила закон.

-Фирма „Елмонт“ не трпи не само финансијску, него и моралну штету, због  припремљених фотографија које је градоначелник држао у рукама пред камерама, а при том је говорио и о другим проблемима по питању комунланог одржавања, са чим фирма „Елмонт“ нема додирне тачке. Много неиситина је изнесено, што ме је као човјека непријатно изненадило, али ми ћемо челати одговор од Комисије за жалбе која се налази у Бања Луци. Такође, по питању жалбене таксе, дужан сам рећи да смо је предали, али нисмо добили рјешење за упату. Оног тренутка кад добијемо рјешење, уплату ћемо извршити, јер смо у праву и смтрамо да је фирма „Елмонт“ дискриминисана“, категоричан је Савић. Он је на питање, ко је одржавао јавну расвјету у протеклом периоду рекао да то није била фирма „Елмонт“, него друга фирма која то чини већ 15 година, а при том није желио да именује ту фирму.

-Градоначелнику сам доставио упит да нам одговори на конкретна питања по питању анекса уговора и како је рекао, нашег богаћења“, рекао је Савић и најавио и тужбу за надокнаду штете. Он је нагласио да сматра да је жалосно и поражавајуће да је доведен у ситуацију да се правда за нешто што није тачно, а посебно што овај посао који ради већ 24 године, ради јер га воли.