Седмице судске нагодбе у Основном суду у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Седмице судске нагодбе у Основном суду у Бијељини


У Основном суду у Бијељини, у периоду од 13. до 24. маја 2019. године, одржаће се "Седмице судске нагодбе", објављено је на огласној табли и на интернет страници овог суда. "Семберске новине" и портал "Семберија инфо" доносе више детаља о овој активности, којој је циљ да се у одабраном времену закаже што више рочишта у што већем броју предмета у којима постоји могућност склапања судске нагодбе, судског поравнања.

Поводом провођења наведене активности, у четвртак 16. маја 2019. године, са почетком у 14:15 часова, у просторијама Основног суда у Бијељини, судница број 11, одржаће се и округли сто на тему "Седмица судске нагодбе".

Стална комисија за ефикасност судова Високог судског и тужилачког вијећа/савјета Босне и Херцеговине усвојила је Закључак у складу с којим ће се у свим судовима у БиХ проводити квартално наведена активност судске нагодбе. Основни приоритет је брзо и ефикасно рјешавање предмета, са посебним нагласком на задовољство странака исходом спора и услугом суда.

"Овим путем користимо прилику обавијестити јавност о наведеним активностима, те позвати странке да се активно укључе у рјешавање судских спорова мирним путем, остварујући на тај начин, како задовољство странака исходом, брзином поступка и смањивањем трошкова, тако и ефикасност правосудне заједнице," изјавио је Аид Ханушић, предсједник Основног суда у Бијељини.

 Детаљније информације о провођењу активности „Седмице судске нагодбе“, можете погледати на огласној табли испред зграде суда или преузимањем брошуре коју можете пронаћи на интернет страници суда:  

http://ossud-bijeljina.pravosudje.ba