ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ФРАНЦУСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ У РАДНОЈ ПОСЈЕТИ ФРАНЦУСКОЈ


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић борави у радној посјети Француској, гдје ће учествовати у раду „Париског форума мира“ и имати низ састанака са француским званичницима.

Званични сусрети су започети у Сенату, разговором са сенатором Мартом де Сидрак, предсједницом Пријатељске групе Француска – Западни Балкан и другим сенаторима који су чланови ове групе и том приликом размијењена су мишљења о политичкој ситуацији, али и о могућностима за успостављање и проширење културне и економске сарадње Бијељине са градовима и другим нивоима власти у Француској.
 
- Нашем Граду је указана велика част позивом да учествујемо на Париском форуму мира на којем ће, између осталих, говорити предсједник Француске Емануел Макрон и потпредсједница САД Kaмала Харис. Француска је једна од најутицајнијих земаља у Европској Унији, али и цијелом свијету и прати стање на Балкану на којем је све више младих лидера опредијељених за сарадњу са ЕУ. Очекује нас још низ сусрета које ћемо искористити да што боље представимо Бијељину и наше потенцијале, али и опредијељеност да сарађујемо са свима који то желе, јер је то пресудно за успјех у данашњем свијету – поручио је градоначелник Петровић.