НЕЏАД САЛКОВИЋ ВАКЦИНИСАН ТРЕЋОМ ДОЗОМ У ДОМУ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ :: Semberija INFO ::

 

НЕЏАД САЛКОВИЋ ВАКЦИНИСАН ТРЕЋОМ ДОЗОМ У ДОМУ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ


У Дому здравља Лопаре успјешно се наставља имунизација становништва на вирус корона. Данас је првом и другом дозом вакцинисано по стотину лица, док је њих тридесет примило трећу дозу вакцине.

Према ријечима директора Желимира Нешковића, хигијенско-епидемиолосшка служба ове установе закључно са данашњим даном,  првом дозом је вакцинисала 2 850 лица, а другом дозом 2650 лица, што је око 40 % од укупног броја становника општине Лопаре који подлијежу вакцинацији.

„Вакцинација трећом дозом против корона вируса у нашем вакциналном пункту траје већ петнаест дана“, саопштио је Нешковић.

Он је навео да особе које се могу вакцинисати трећом дозом су лица старија од 65 година, и млађи као што су хронични болесници, особе веома слабог имуног система, уз услов да је истекло више од шест  мјесеци откако је примијењена друга доза вакцине.

„Од почетка вакцинације у Дому здравља Лопаре кориштене су вакцине Синофарм, Спутник В, Астра Зенека и Фајзер, а сада је доступна и вакцина Модерна“, рекао је Нешковић.

На територији ове локалне заједнице влада стабилна епидемилошка ситуација, на вирус корона је позитвно  24  лица, од којих су 3 у болници, а под надзором је 57 лица.

Трећом дозом вакцине у Дому здрвља Лопаре данас је вакцинисан Неџад Салковић, познати пјевач из Тузле.

„Можда ће се неки зачудити откуд ја да баш у Лопарама примим ову трећу дозу. Наиме, мој добар пријатељ привредник Илија Стјепановић повезао ме са начелником Радом Савићем и директором Дома здравља Желимиром Нешковићем“,  рекао је Салковић.

Он је изразио захвалност особљу Дома задравља и истакао да се осјећа пријатно у лијепом амбијенту ове установе.

У Дому здравља Лопаре, током текућег мјесеца, почеће вакцинација против сезонског грипа и биће обезбијеђен довољан број вакцина за становништво општине Лопаре.