ЕМА КОВАЧ НАСТАВЉА НИЗАТИ УСПЈЕХЕ :: Semberija INFO ::

 

ЕМА КОВАЧ НАСТАВЉА НИЗАТИ УСПЈЕХЕ


У уторак, 12. октобра , у Ћуприји је одржана најстарија улична трка у Европи и најпопуларнија трка овог типа у Србији, 76. Меморијал “Александар Аца Петровић”. Главном улицом Ћуприје трчали  су најбољи атлетичари из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Бугарске. По правом јесењем прохладном поподневу одржано је 17 трка у којима су трчали предшколци, пионири, јуниори и сениори.

Град Бијељина је имала достојног представника на овој међународној атлетској смотри. Ема Ковач, чланица Атлетског клуба „Атлетик“ је оправдала повјерење и у изузетно тешкој и јакој конкуренцији освојила златну медаљу. Ема је позив за учешће добила од легенде југословенске атлетике Драгана Здравковића, који је предсједник  Спортског савеза Ћуприје и организатор  76. Меморијала.



Међутим , за младу атлетичарку злато из Ћуприје је значило да је тек половина посла урађено. Одмах сутрадан, 13. октобра учествовала је на уличној трци,  57. „Гранд Приx“ у Пожаревцу  гдје је у озбиљној конкуренцији успјела освојити сребрену медаљу.

Уличне трке „Гранд Приx“ одржавају се сваке године поводом обиљежавања 15. октобра, Дана особођења Пожаревца у Првом и Другом свјетском рату. Организатор  ове манифестације је Спортски савез Града Пожаревца и Атлетски клуб  „Пожаревац“.