ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ: СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СТУДЕНАТА :: Semberija INFO ::

 

ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ: СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СТУДЕНАТА


Данас је у великом амфитеатру Педагошког факултета Бијељина, Универзитета Источно сарајево,  одржан  свечани пријем 28. генерације студената основних академских студија.
 
 
Добродошлицу студентима упутио је декан проф. др Далибор Стевић, са жељом да крену путем знања, одговорности, хуманости и просвећености. Он је рекао да се бијељински Педагошки факултет развија током низа година пратећи најсавременије императиве у образовању, те да је данас савремена образовна високошколска институција.
 
-Ово је 28. генерација студената основних студија, а у академску 2021/2022. годину уписано је око 50 студената на три студијска програма, то су Разредна настава, Предшколско васпитање и образовање и  Програм за наставнике техничког и информатике. Професије за које се школују студенти на нашем факултету не трпе квантитет и ми се трудимо да код свих студената максимално подигнемо њихов потенцијал, како би њихове компетенције сутра биле врхунске“, изјавио је професор Стевић.
 
Такође, истакао је чињеницу да студирање није само наука, већ и дружење и култура, и позвао их је да се укључе у рад неке од бројних секција. На крају је проф. др Далибор Стевић рекао бруцошима да Педагошки факултет има креативне професоре који су спремни да им помогну да студентске обавезе испуне на најбољи могући начин.
 
Ову свечаност на Педагошком факултету увеличали су глумци Градског позоришта ,,Семберија“ који су за нове студенте извели представу ,,Гласови предграђа“.
 
Споразум о сарадњи
 
Првог дана наставе на Педагошком факултету у Бијељини, четвртог октобра, потписан је споразум о сарадњи између ове високошколске установе и Градског позоришта ,,Семберија“. Споразум су потписали декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић и в.д. директор Градског позоришта ,,Семберија“ глумац Иван Петровић.
 
-Са Градским позориштем већ имамо изграђене добре пријатељске односе, а данас их крунишемо меморандумом. Надам се да је ово почетак сарадње на многим пољима, јер имамо јако талентоване студенте који су укључени у рад бројних секција на факултету, а међу њима је и драмска секција“, истакао је професор Стевић.
 
Градско позориште ,,Семберија“ основано је прије годину и по и како истиче в.д. директор Иван Петровић циљ им је да се зближе како са културним, тако и са образовним институцијама у граду.
-Посебно нам је важна сарадња с факултетима, јер управо су студенти  ти који су наша највјернија публика, а потписивањем овог споразума бићемо им ближи“ каже Петровић који најављује да ће цијене улазница на позоришне представе за студенте бити ниже.

Семберија инфо