ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА БИЈЕЉИНА - ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА БИЈЕЉИНА - ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ


Цијењени суграђани.
 
Срећан Вам Дан града Бијељина!
 
Данашњи дан је у нашој историји уписан када је Бијељина први пут послије двије године окупације осванула слободна од фашиста. Нажалост, то није био крај окупацији и прошло је још времена до коначне побједе над највећим злом које је задесило свијет.
 
Борба за слободу каква је вођена тих година, је срећом иза нас. Ипак, наивно је вјеровати да је фашизам заувијек нестао. Зато је свакодневна дужност сваког од нас да се својим начином живота и рада боримо за слободу – своју и слободу других људи. На слободу коју су наши преци изборили треба да будемо поносни. Треба да будемо поносни и на наш град и нашу равницу коју волимо, обрађујемо и која нам даје плодове.   
 
Слобода је и здрава животна средина, добре школе и болнице, право на посао, лијепо дјетињство, достојанствена старост, међусобно уважавање разлика. И борба за те циљеве нема ни почетка ни краја. Од успјеха у тој борби зависи и будућност нашег града. 
 
Сви имамо овакве или онакве политичке ставове. И добро је да ти ставови нису сви исти, и то је показатељ слободе. Ипак, вјерујем да се можемо сложити да је антифашизам минимум око којег се сви можемо окупити. Равноправност свих људи у Семберији је и предуслов да напредујемо, умјесто губљења времена на сукобе и неслогу.
 
Вечерас ће бити и уручена градска признања онима који су се у претходном периоду истакли у свом раду и допринијели да Бијељина буде напреднија и хуманија локална заједница. Честитам од срца свим добитиницима и желим им да буду још успјешнији у својим пословним и животним подухватима.
 
Свима Вама још једном желим срећан Дан слободног Града Бијељина!