СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: УСВОЈЕН ИЗВЈЕШТАЈ АД “ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА” :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: УСВОЈЕН ИЗВЈЕШТАЈ АД “ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА”


На сједници Скупштине града, 22 одборника су усвојили извјештај предузећа “Водовод и канализација”, а прије одржавања сједница, на конференцији за новинаре, градоначелник Љубиша Петровић је саопштио је да Надзорни одбор смијенио директора тог предузећа, Предрага Перковића због несавјесног рада и злоупотребе службеног положаја.



Смијењени директор Перковић, на сједници Скупштине града, рекао је да градоначелник Петровић износи неистине и да не води бригу о предузећу које пијаћом водом снабдијева 90.000 грађана Семберије. Перковић је рекао да извјештај о пословању предузећа није фризиран, те да их је градоначелник игнорисао протеклих девет мјесеци, као и да су, и без закљученог уговора са Градском управом, савјесно и одговорно према суграђанима одржавали и кишну канализацију. Градоначелник Петровић је нагласио да позитиван извјештај "Водовода и канализације" не садржи све релевантне податке и да су пословали незаконито. 



Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић критиковао је градоначелника што извјештај ревизије није доставио одборницима, а одборник СДА Мустафа Градашчевић истакао је у дискусији о овој теми да одборници нису суд, тужилаштво, ни полиција. Одборник СНСД-а Мирослав Миловановић критиковао је потпуни недостатак инвестирања у ширење водоводне мреже у Бијељини, за шта је град ранијих година издвајао од пола милиона до 800.000 КМ. Одборници, њих 19, усвојили су и извјештај Центра за социјални рад.

​Семберија инфо - О. Стјепановић