ЗЛАТА СТАНОЈЕВИЋ ДОНИРАЛА ПРИКЉУЧАК И ЧЕСМУ НА ГРОБЉУ У ГЛАВИЧИЦАМА :: Semberija INFO ::

 

ЗЛАТА СТАНОЈЕВИЋ ДОНИРАЛА ПРИКЉУЧАК И ЧЕСМУ НА ГРОБЉУ У ГЛАВИЧИЦАМА


Дугогодишњи хуманитарац и однедавно стални становник семберског села Главичице Злата Станојевић финансирала је сопственим средствима изградњу водоводног прикључка и постављање чесме на гробљу у овој мјесној заједници.
 
Станојевићева, која је радни вијек провела у Холандији, поручила је да је жељела да покрене своје комшије на акцију и да им покаже да је некада важно да се и сами изборе за рјешавање одређених проблема у окружењу у којем живе.
 
- Видјевши да људи, када дођу на гробље, немају чиме да оперу руке, залију цвијеће, одлучила сам да се распитам у зворничком Водоводу, јер је ријеч о води која долази из Пилице, о могућности да направимо чесму. Објаснили су ми да је у близини рјечица Тавна и да у једном домаћинству удаљеном 500 метара постоји прикључак од којег би могли ископати и провести цијеви до наше цркве – истиче Злата.
 
Радове у износу од 4.000 конвертибилних марака сама је платила, а како каже, комшије су је убрзо подржале и јављале се да помогну у извођењу техничких послова.
 


- Није све у новцу. Ја желим да видим осмјех на лицима људи. Дуго година долазим у Манастир Тавна и волонтерски помажем у пољским радовима, јер сматрам да сви треба да допринесемо развоју нашег села, града, републике. Драго ми је што сам данас овдје видјела и младе људе који се баве политиком и који дијеле моја размишљања – нагласила је Злата.
 
Одборник Републичке странке Српске у Скупштини Града Бијељина Данијел Перић рекао је да подржава хуман гест Злате Станојевић, чија би дјела требало да буду примјер свим људима.
 
- Злата нам је показала да било какве позитивне промјене треба да крену из наших дворишта, да бисмо на крају успјели да остваримо напредак цјелокупног друштва. Ово је показатељ да не зависи све од материјалних средстава, него искључиво од воље појединаца. Хвала јој што нас је позвала да присуствујемо данашњем догађају и могу да јој обећам да ће странка коју представљам увијек подржавати људе попут ње и помоћи им да лакше реализују идеје – додао је Перић.
 
Свештеник Ненад Савић рекао је да ће чесму користити око 400 домаћинстава Главичица и Батра, чије породице долазе на гробље.
 
- Ово је велика ствар за мјештане, посебно због тога што су Главичице једно од села у Семберији до којег није стигла градска вода – истакао је Савић.
 
Злата Станојевић са три године напустила је Косово, дуго је боравила и радила у Холандији, а прије тридесетак година изабрала је животног сапутника из Главичица. Дугогодишњи је хуманитарац на простору Семберије, а поручила је да ће у наредном периоду покушати још више друштвено да се ангажује.