БИЈЕЉИНА: ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ У ПОСЈЕТИ МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ У ПОСЈЕТИ МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ


Поводом почетка нове школске године градоначелник Бијељине Лјубиша Петровић посјетио је Пољопривредну и медицинску школу у Бијељини и том приликом је ученицима и наставном особљу пожелио срећну и успјешну нову школску годину.

- Веома ми је драго што сам поново у својој матичној школи. Зажелио бих свима вама успјешан почетак нове школске године, да постигнете добре резултате, да марљиво учите и да усвојите све области предвиђене наставним планом и програмом. Позвао бих вас да, поред учења и усвајања нових знања, будете и примјери лијепог понашања. Поштујте своје професоре онако како и родитеље поштујете како бисте сутра, кроз ваше професионалне каријере промовисали ову школу и град Бијељину", поручио је градоначелник окупљеним ученицима.



Пољопривредна и медицинска школа у Бијељини броји 1030 ученика. Ове године је уписано 11 одјељења првог разреда. У оквиру медицинске школе уписана су три одјељења медицинских и једно  одјељење фармацеутских техничара, док су у пољопривредној школи уписана два одјељења агротехничара и по једно одјељење ветеринарских и прехрамбених техничара, те по једно одјељење трогодишњих смјерова, занимања: пекар, прехрамбени прерађивач и пољопривредни произвођач.



- Ове године нисмо имали никаквих проблема са процесом уписа нових средњошколаца . За разлику од претходних, ове године није било превеликог интересовања ученика за одсјек медицинског техничара. Оно што нас треба да брине јесте чињеница да све мање ученика завршава девете разреде основних школа. Ако се овакав неповољан тренд настави бојим се да ћемо неке средње школе бити принуђени затворити", рекао је директор Пољопривредне и медицинске школе у Бијељини Зоран Деспотовић.

Градоначелник Петровић је обишао просторе у којима се изводи теоријска и практична настава у овој школи и изразио задовољство виђеним, похваливши менаџмент школе за све што су у претходном периоду учинили на плану побољшавања услова за одржавања наставе у Пољопривредној и медицинској школи у Бијељини.
Градоначелник Петровић је данас посјетио и Основну школу ,,Доситеј Обрадовић’’ у Сувом Пољу.
                                                                                                         

​Семберија инфо - И.Гутић