УСКОРО У БИЈЕЉИНИ МУЗИЧКА РАДИОНИЦА :: Semberija INFO ::

 

УСКОРО У БИЈЕЉИНИ МУЗИЧКА РАДИОНИЦА


Удружење грађана „Музички умјетници Семберије“ у сарадњи са логопедским кабинетом „Твој логопед“ покреће Музичку радионицу „Чаролија“ намијењену дјеци узраста од три до девет година, а по методи Музичке радионице „Чаробна фрула“ из Коларчеве задужбине у Београду.

-Оно што нашу радионицу чини посебном је комбинација професора клавира и логопеда, са добро осмишљеним програмом. На радионици, кроз разне врсте музичко-дидактичких игара, пјевањем пјесмица, вођеним слушањем музике и свирањем уводимо најмлађе у чаробан свијет музике. Са музиком, уз помоћ брзалица и бројалица дјеца ће савладати говорну артикулацију.
 
Од свих облика даровитости, музичка даровитост испољава се најраније – око треће године и зато је њен стимуланс, управо, у том периоду веома важан. Музика има моћ да да подстиче развој интелигенције, моторике, меморије, социјализације, креативности и изражавања'', наводе из Удружења грађана „Музички умјетници Семберије“.


 
Најављују да радионице почињу са радом 20. септембра и одржаваће се два пута седмично, а на крају године сви ће добити дипломе.
 
-Такође, 25. септембра организујемо семинар „ДИЈЕТЕ, МУЗИКА И ПОКРЕТ“ намијењен васпитачима, учитељима и музичким педагозима. Предавачи су Бојана Нeсторовић, оснивач Уметничког образовања и издавачке куће „Чаробна фрула“ из Коларчеве Задужбине и  Мирјана Недељковић дипломирани музички педагог, професор солфеђа у Mузичкој школи „Др Војислав Вучковић“ у Београду.



 
Теме у оквиру семинара׃ рана музичка стимулација и едукација дјеце у предшколским установама; увођење покрета у почетну наставу солфеђа'', појашњавају из Удружења грађана „Музички умјетници Семберије“.