ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: УШЛИ СМО У ЧЕТВРТИ ТАЛАС ПАНДЕМИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: УШЛИ СМО У ЧЕТВРТИ ТАЛАС ПАНДЕМИЈЕ


Обративши се у име 442 запослена радника Дома здравља, како је истакла, у име истинских хероја који су се у протеклим мјесецима пандемије вируса корона борили за здравље пацијената, директор Дома здравља примаријус др Данијела Ђукин, нагласила је да су медицински радници у Вакциналном центру ове установе, у протеклих неколико мјесеци, такође, поднијели огроман терет имунизације становништва.

-Епидемиолошка ситуација на подручју Бијељине, поново се погоршава. У јуну и јулу нисмо евидентирали већи број особа позитивних на вирус корона, да бисмо сада, у другој половини августа,  дневно имали и по 14 позитивних особа. У четвртак, 19. августа, од 20 тестираних имали смо 14 позитивних, што процентуално износи више од 60 одсто позитивних у односу на број тестираних”, изјавила је прим. др Ђукин, упутивши апел становништву да у наредном периоду поведу пуно више рачуна о свом здрављу. Она је истакла да  смо већ ушли у четврти талас пандемије, те да се поново јављају пацијенти са повишеном тјелесном температуром која траје данима, са симптомима опште малаксалости и цурења из носа.

 -Они који су вакцинисани немају теже симптоме, док невакцинисани имају озбиљније симптоме. У Болници је тренутно троје пацијената на респиратору, шесторо на кисеоничкој потпори.

Што се тиче вакцинисања, до сада имамо евидентираних 17.005 грађана који су примили вакцину и 13. 860 ревакцинисаних. У току је масовна вакцинација у Дому здравља и позивамо грађане да дођу и вакцинишу се.

​Такође, позивамо све грађане који су се вакцинисали у Србији, да обавијесте свог породичног љекара, како бисмо имали потпуну евиденцију о броју вакцинисаних”, истакла је прим. др Ђукин.

.