НОВОМ ПОЛИТИЧКОМ ЕНЕРГИЈОМ ДА ГРАДИМО РЕПУБЛИКУ СРПСКУ :: Semberija INFO ::

 

НОВОМ ПОЛИТИЧКОМ ЕНЕРГИЈОМ ДА ГРАДИМО РЕПУБЛИКУ СРПСКУ


Вечерас је у новотвореним просторијама на углу улица Светог Саве и Мајора Драгутина Гавриловића, у центру града, уз присуство бројних званица, амбасадора Србије у Намибији Василија Бошковића, политичких, културних и спортских радника, озваничен рад Републичке странке Српске, најмлађе политичке странке на просторима Републике Српске.

Људи окупљени у овој странци, како је истакао предсједник Републичке странке Српске Младен Петровић, препознали су концепт како да се побољша живот свих грађана на подручју Бијељине и Републике Српске.

“Успјешни привредник Славен Ристић препознао је нашу енергију и жељу да нешто промијенимо набоље. Програм наше странке обрађује све актуелне теме и друштвене проблеме. Уколико образовање не ставимо на пиједестал, ми нећемо моћи говорити о интензивнијем економском и привредном напретку. Не бих желио да наша дјеца сутра живе у иностранству, те због тога морамо водити паметну кадровску политику која ће укључивати искусне и образоване младе људе у политику”, нагласио је Петровић, истакавши да је странка формирала Предсједништво, Извршни и Главни одбор , те Актив жена, изразивши притом увјерење да ће се све више и више младих људи у догледно вријеме укључити у ову странку.



Предсједник Главног одбора и члан Предсједништва Републичке странке Српске Славен Ристић изразио је јасно опредјељење које га је руководило да формира нову политичку странку, динамичан економски и привредни развој и стварање услова да млади људи остају у земљи у којој су рођени, да се овдје развијају и формирају своје породице.

“Захвалио бих свима који су дошли да нам пруже подршку. Мислим да је народу у Републици Српској потребна нада и вјера у то да ми можемо овдје да опстанемо, да живимо и да привређујемо, да останемо своји на своме. Жеља нам је била да престанемо са праксом упирања прста једних у друге, ко је већи, ко је мањи лопов, стварајући на тај начин атмосферу ограниченог избора за свакога од нас. Нико није причао о томе шта нам је визија и шта ћемо да урадимо како би наша дјеца остајала овдје. Не желимо да будемо у ситуацији да бирамо између два лоша рјешења, већ смо опредијељени за револуционарну енергију која има снаге да промијени ствари. Желимо да помогнемо, као политичка странка, да сви ми који живимо у Републици Српској опстанемо на овим просторима и да будемо успјешан и просперитетан народ”, поручио је Славен Ристић.

Семберија инфо