ЗА 138 ДЈЕЦЕ ИЗ БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ ПО 100 КМ ЗА ШКОЛСКЕ УЏБЕНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЗА 138 ДЈЕЦЕ ИЗ БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ ПО 100 КМ ЗА ШКОЛСКЕ УЏБЕНИКЕ


Борачка организација Угљевик заједно са општином Угљевик обезбиједила је по 100 КМ за 138 дјеце из борачких категорија као помоћ за куповину уџбеника.

Новчана помоћ, коју Борачка организација Угљевик добија из буџета општине, уручена је дјеци школског узраста из породица ратних војних инвалида од прве до шесте категорије и незапослених демобилисаних бораца прве и друге категорије.

Начелник општине Василије Перић и представник општинске Борачке организације Александар Обрадовић су у Центру за културу "Филип Вишњић" у Угљевику окупљеним ученицима пожељели срећан и успјешан почетак школске године и додијелили им новчану помоћ.


Перић је истакао да је додјела новчаних средстава за дјецу из борачке популације традиција у Угљевику и да је за ову намјену издвојено 13.800 КМ.

"На овај начин покушавамо да олакшамо овој категорији друштва, да се пристојно могу припремити за школу годину. Важно је како образујемо и васпитавамо дјецу и зато на овај начин скромно помажемо онима који су дали највећи допринос за стварање и одбрану Републике Српске", рекао је Перић.

Он је најавио даљу подршку овој популацији кроз одређене пројекте стамбеног збрињавања, као и помоћи за разне прилике које су потребне овим породицама.

Представник Борачке организације Угљевика Александар Обрадовић рекао је да се сваке године у августу врши подјела новчаних средстава за уџбенике дјеци из борачке популације и најавио да ће тако бити и у наредном периоду.