ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА: ОТКЛАЊАЊЕ КВАРА :: Semberija INFO ::

 

ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА: ОТКЛАЊАЊЕ КВАРА


Због прекида у напајању електричном енергијом Изворишта воде за пиће “Грмић” у Бијељини је јуче, 12. августа у поподневним часовима,  дошло до обуставе у раду пумпних постројења на изворишту, што је довело до смањења притиска у водоводној мрежи.

Након нормализације у снабдијевању електричном енергијом, без обзира на минималан режим рада пумпних постројења на „Грмићу“, један од тзв. „ваздушних јастука“ је изазвао „хидраулички удар“ на локацији Љесковац и квар на транспортном цјевоводу за Јању већих размјера.

Екипе су на терену и раде на санацији квара, а нормализација у водоснабдијевању на потезу Љесковац, Којчиновац, Јања, Нова Јања, Модран се очекује данас у поподневним часовима. Због прикључења нових корисника на водоводну мрежу, данас, у времену од 8 до 14:30 часова, воде неће бити, у најчешће двочасовним-трочасовним интервалима у Улици Марка Миљанова у Бијељини, укључујући све прикључне, сусједне улице, те у насељу Модран.

​На свим осталим локацијама у Бијељини и приградским насељима, која се водом снабдијевају из градског водоводног система Бијељине, водоснабдијевање ће бити уредно.