ОБИЉЕЖЕН ВИДОВДАН У БОБЕТИНОМ БРДУ КОД ЛОПАРА :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕН ВИДОВДАН У БОБЕТИНОМ БРДУ КОД ЛОПАРА


У Бобетином Брду код Лопара, на Видовдан, након литургије у мјесној цркви, служен је парастос за погинуле борце и цивилне жртве протеклог одбрамбено-отаџбинског рата, а затим сломљен славски колач и обиљежена слава Борачке организације Републике Српске.



„На Видовдан обиљежавамо крсну славу Војске Републике Српске и Борачке организације Републике Српске, а у Бобетином Брду смо присуствовали помену за шест погинулих бораца и четири цивилне жртве из овог села“, рекао је Ристо Радић предсједник Општинске борачке организације Лопаре.
Радић је нагласио да су припадници такозване „Бобећанске чете“ били у саставу 2. батаљона 3. мајевивичке бригаде и учествовали су на мајевичком ратишту и на другим ратиштима широм Републике Српске.


„У Бобетином Брду се сваке године, традиционално обиљежава Видовдан“, рекао је Миленко Ристић предсједник Скупштине општине Лопаре.
Он је саопштио да општина Лопаре значајно помаже рад Општинске борачке организације и мјесних борачких организација у њеном саставу, те да се данас, на славу Борачке органиазције Републике Српске која је обиљежена, у Бобетином Брду одржава и турнир у малом фудбалу на коме учествују екипе са територије општине Лопаре и шире регије.


„Ово је добар примјер како треба отргнути од заборава и вратити сјећање на све наше погинуле борце који су дали своје животе за одбрану Републике Српске“, закључио је Ристић.
Цвијеће испред споменика погинулим борцима и цивилним жртвама Бобетиног Брда, у протеклом рату, положили су представници општинске власти и Општинске борачке организације из Лопара и предствници мјесне борачке организације као и породице погинулих бораца и остали мјештани.