УГЉЕВИК: ДАРОВАНИ НАЈБОЉИ СРЕДЊОШКОЛЦИ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ДАРОВАНИ НАЈБОЉИ СРЕДЊОШКОЛЦИ


На традиционалном пријему у Општинској управи Угљевика данас су новчано даровани Огњен Ђурић и Радиша Ђукић - ђаци генерације четвртог и трећег степена Средњошколског центра "Михаило Петровић Алас".

Њима је уручено по 300 КМ, док је ученицима који су постигли одличан успјех током цијелог школовања Јелени Станковић, Ивани Бабић и Споменку Гајићу уручено по 100 КМ.



Начелник Угљевика Василије Перић пожелио је младим људима срећу у даљем школовању и животу.

"Потребно је посветити пажњу образовању и васпитању наше дјеце, посебно онима који остварују најбоље резултате и који су уложили додатни труд", рекао је Перић новинарима.

Он је навео да је општина Угљевик уложила у уређење зграде Средњошколског центра на којој је замијењена столарија, реконструисана фасада и набављена су техничка средства за одвијање наставе.

"Наставићемо улагање у школство и побољшање квалитета наставе", најавио је Перић.

Ђак генерације четвртог степена Огњен Ђурић из Угљевика рекао је да досадашње школовање памти по добрим професорима и дружењу, а школовање ће наставити на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Ђак генерације трећег степена Радиша Ђукић из Угљевика наставља школовање у истој школи, на четвртој години машинског смјера.

Директор Средњошколског центра "Михаило Петровић Алас" Стево Беновић захвалио је руководству општине за сарадњу и рекао да су школовање завршила 122 матуранта, а у наредну школску годину уписано је 120 ученика распоређених у шест одјељења.



Пријему су присуствовали и замјеник начелника општине Вања Зекић, предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић, потпредсједник Скупштине општине Драган Ђокић, као и начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Верица Петровић.

​За Семберске новине - Младен Василић