ИНИЦИЈАТИВА У ИМЕ СЕЛА ГЛАВИЧОРАК :: Semberija INFO ::

 

ИНИЦИЈАТИВА У ИМЕ СЕЛА ГЛАВИЧОРАК


Мјештани желе засебну мјесну заједницу

У име села Главичорак иницијативу Скупштини града Бијељина данас је поднио је Бобан Јовичевић, одборник ДЕМОСА.

Инцијатива села Главичорак тиче се намјере и жеље да се мјештанима Главичорка у наредном периоду омогући формирање засебне мјесне заједнице Главичорак.

-Напомињемо да смо до сада дјеловали у склопу Мјесне заједнице Доња Буковица. Још би додали да се ради о два засебна и различита села, која се географски граниче, али да ништа заједничко не посједују, осим Мјесне заједнице. Као мјештани села Главичорак сматрамо да сходно свим карактеристикама села: површини, броју становника и друштвеним активностима у којима равноправно учествујемо са свим другим селима, која имају своје мјесне заједнице, овим путем тражимо да и ми, мјештани Главичорка, добијемо своју мјесну заједницу, чији ће савјет чинити наши суграђани и чије ће име носити наше село.

​ Сматрамо да потребе за овим и те како има. Наводимо само неколико разлога: самопромовисање села, лакше завршавање административног рада мјесне заједнице, те лакша организација разних других инцијатива у име мјесне заједнице, а која се тичу и друштва и појединца’’, наводе у својој иницијативи мјештани Главичорка, а коју је Скупштини града доставио Бобан Јовичевић и коју су подржала 24 одборника.