БИЈЕЉИНА: ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ПАНТЕЛИЈИ САВИЋУ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ПАНТЕЛИЈИ САВИЋУ


У бијељинском Центру за културу „Семберија“ одржана је комеморација Пантелији Савићу, одборнику у прва два вишестраначка сазива Скупштине општине Бијељина.

Један је од оснивача СДС-а и био је одборник ове странке у Скупштини општине Бијељина од 1990. до 1996. године. Добитник је више признања Скупштине Бијељине.

 

Од Пантелије Савића опростили су се градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић и у име сарадника из СДС-а– посланик у Народној скупштини РС Томица Стојановић,

Градоначелник Петровић истакао је да домаћини попут Пантелије Савића, који су навикли да свакодневно истрајно раде у свом домаћинству или предузећу на најбољи начин доприносе развоју цијеле заједнице.



Људи попут Пантелије Савића, рекао је градоначелник Петровић, драгоцјени за свако су за свако  друштво, јер су у одлучујућим тренуцима спремни на доношење одлука, често тешких, али су и људи који доносе идеје у које вјерују и истрајавају на њиховом остварењу.

Предсједник Скупштине Града Александар Ђурђевић рекао је да су прије тридесетак година људи попут Пантелије Савића схватили да је један систем постао превазиђен.

 

Према јеговим ријечима, људи попут Пантелије савића имали су визију да је потребно окренути нови лист и почети градити вишестраначко друштвено уређење.

“Свима који смо познавали и блиско сарађивали са Пантелијом остаће у сјећању по чврстим ставовима и оданости идеји СДС-а од самог њеног оснивања. СДС ће чувати успомену на нашег Панту, недостајаће нам његови савјети и мишљења који су се много пута показали као исправни, рекао је Томица Стојановић.



 
БИОГРАФИЈА

Пантелија Савић рођен је 1942. године у Бијељини. Иза њега је богата каријера у областима друштвеног активизма, економије и политике. Био је дугогодишњи предсједник Мјесне заједнице Даздарево.

Велики дио живота посветио спорту, нарочито фудбалу. Био је фудбалски судија, а обављао је и дужности предсједника и директора Фудбалског клуба „Слога“ из Даздарева. Био је познат као ловац, предсједник Ловачког удружења „Голуб“ из Броца те оснивач предузећа „Савић Компани“.

Семберија инфо - З. Кусмук
Фото - Б. Милошевић