ЈОШ ЈЕДНА ВЕЛИКИ УСПЈЕХ БОЛНИЦЕ “СВЕТИ ВРАЧЕВИ” :: Semberija INFO ::

 

ЈОШ ЈЕДНА ВЕЛИКИ УСПЈЕХ БОЛНИЦЕ “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”


Уграђен први пејсмејкер

Познати стручњак Института за кардиоваскуларне болести Дедиње професор доктор Лазар Ангелков и прим. др Драган Унчанин из Универзитетско – клиничког центра Републике Српске у Бањалуци данас су у Бијељини, уз сарадњу са бијељинским кардиолозима, уградили први трајни пејсмејкер пацијенту у Ангио сали бијељинске болнице.

 На конференцији за штампу, организованој тим поводом, директор Болнице професор др Златко Максимовић, подсјећајући да је 2021. година – година знања у бијељинској болници, изјавио је да је ово велики дан за бијељинску болницу.
“ У овом оперативном захвату учествовао је и начелник нашег Интерног одјељења доктор Александар Јањичић, шеф Ангио сале, доктор Миле Трифковић, шеф Одјељења за кардиологију, докторка Милица Ловрић и наш субспецијализант кардиологије др Владимир Ђурић. Ово је још једна прилика за напредовање наше болнице и за повећање степена задовољства наших услуга”, изјавио је доктор Максимовић, најављујући нове процедуре у бијељинској болници у наредном периоду.
 
 

 Професор др Лазар Ангелков, субспецијалиста кардиологије, изјавио је да за остварење величанственог сна треба знати сањати и имати вјеру и истрајност у тај сан.

“ За такво нешто потребне су најмање двије особе, као што су доктор Златко Максимовић и доктор Миливоје Бојић. Отпочели смо са електростимулацијом у бијељинској болници и жеља нам је да помогнемо пацијентима. До сада сам отворио пејсмејкер центре у Подгорици,  Охриду, Софији и Суботици. Овакву организацију и промптност, егзактност и брзину извршавања задатака нигдје нисам видио. За мање од мјесец дана реализовали смо договорено. Заједно исписујемо златна слова у бијелој књизи Болнице “Свети врачеви”. На годишњем нивоу на Дедињу уграђујемо око 650 најсложенијих пејсмејкера”, истакао је доктор Ангелков.
 

Прим. др Драган Унчанин, шеф Одјељења за електрофизиологију срца и поремећаје срчаног ритма у УКЦ РС Бањалука захвалио се на томе што је позван да присуствује чину уградње првог пејсмејкера у бијељинској болници.
“Бијељинска болница постаје трећи центар који уграђује пејсмејкере. Ово је један у низу корака које  болница у Бијељини прави у употпуњавању дијагностичко – терапијских процедура. На УКЦ РС Бањалука наредне године ћемо обиљежити 30 година од уградње првог пејсмејкера”, изјавио је доктор Унчанин, истакавши да ће сарадња са бијељинском болницом бити настављена и у будућности.
 

О значају уградње првог пејсмејкера говорио је Иван Поповић, директор болнице у Зворнику  и Миле Трифковић, шеф Ангио сале у бијељинској болници.

Љ.Љ.
Семберија инфо