УКРУПЊАВА ЛИ СЕ ОПОЗИЦИЈА У СКУПШТИНИ ГРАДА БИЈЕЉИНА? :: Semberija INFO ::

 

УКРУПЊАВА ЛИ СЕ ОПОЗИЦИЈА У СКУПШТИНИ ГРАДА БИЈЕЉИНА?


У просторијама Градског одбора Демократског народног савеза у Бијељини одржан је састанак представника политичких партија које чине опозицију у Скупштини Града Бијељина. Састанку је присуствовао и  градоначелник Града Бијељина, Љубиша Петровић.

Према ријечима присутних, састанак је имао за циљ анализу актуелне политичке ситуације у граду као и анализу рада странака окупљених око владајуће „Коалиције за Бијељину“. Нагласили су јединство и чврсту компактност у властитим редовима као и властиту опредијељеност за изградњу боље будућности грађана Бијељине.



Представници опозиционих партија су поновили да се власт у Бијељини, у свом раду мора руководити интересима грађана Бијељине, а не интересима власти у Бања Луци. Предсједник ГО ПДП, Славиша Марковић је најавио могућност прекомпозиције власти у Граду Бијељина током друге половине 2021. године. Разговори са другим политичким субјектима су у току и, по његовим ријечима сљедећем састанку опозиције ће присуствовати представници још једне политичке странке која има одборнике у Скупштини Града.



Градоначелник Љубиша Петровић је такође поновио снажну опредијељеност ка заједничкој политичкој платформи опозиције у градском парламенту. По његовом мишљењу, реалне су могућности за формирање нове скупштинске већине.

- Увијек, након сваке сједнице Скупштине града обрадује ме када чујем да заиста има одборника који размишљају у смислу развоја Града Бијељина, у смислу поштовања законских процедура, у смислу како да помогнемо једни другима и да помогнемо људима и да будемо ми још одговорнији, савјеснији и још бољи сервис људима који су нас бирали“, рекао је градоначелник Града Бијељина.

Семберија инфо - И. Гутић