САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА УДРУЖЕЊА КОРЕНИ И НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА УДРУЖЕЊА КОРЕНИ И НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ


Предсједник Извршног одбора Савеза Удружења „Корени“ Милан Гутић, на пријему код начелника општине Лопаре Раде Савића, је уприличио радни састанак са предсједником локалног удружења „Корени“ Желимиром Нешковићем и члановима из ове општине.

Гутић је рекао новинарима да је на састанку направљен кратак осврт о досадашњој активности удружења „Корени“ Лопаре, а представљен је и извјештај о раду Савеза Удружења.

„Закључили смо да је пројекат Корена филозофија живота, да је то однос према данашњем времену и да се она позитивно развија како код локалних самоуправа тако и код свих људи и пријатеља који препознају ову идеју“, истакао је Гутић.

Он је додао да је у усвојеном плану концепта Корена за ову годину посебан однос Савеза Корена на интернационалном нивоу према манифестацији „Дани дијаспоре“ која се у Лопарама одржава у посљедњој седмици јула и служи као облик повезивања људи из дијаспоре и матице.

Гутић је изразио захвалност руководству општине и начелнику Савићу што су препознали идеологију Корена, која уједно постаје „пелцер“ на свим просторима гдје живе Срби и њихови пријатељи, а Лопаре је означио као „родно мјесто“ – мјесто настанка овог удружења.

„Разговарали смо о неким конкретним активностима унутар удружења Корени, а које су везане и за обиљежавање Дана дијаспоре, као и о активностима које ми проводимо овдје када је у питању сарадња са дијаспором“, рекао је новинарима начелник општине Лопаре Радо Савић.