Отворен асфалтирани пут од Доњег Црњелова до ГП Јамена :: Semberija INFO ::

 

Отворен асфалтирани пут од Доњег Црњелова до ГП Јамена


У Доњем Црелову данас је отворена асфалтирана дионица пута у дужини од 2.100 метара, која води од овог села до међународног граничног прелаза Јамена у Србији, за шта је Савјет министара БиХ обезбиједио 350.000 марака.
 
Замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић изјавио је да Савјет министара сваке године планира одређена средства за инфраструктуру која је од државног значаја.
 
,,Ово је једини међународни гранични прелаз који није био асфалтиран. Прије двије-три године смо покренули ову иницијативу и захваљујући разумијевању Управе за индиректно опорезивање обезбиједили смо сагласност, те мноштво документације послали Савјету'', рекао је Јовић.
 
Предсједник мјесне заједнице Доње Црњелово Богдан Тадић каже да се годинама догађало да овај пут зими буде лош за возаче, док је љети проблем представљала прашина која се подизала са пошљунчане подлоге.
 
,,Овај пут води у срце атара Доњег и Горњег Црњелова. Велики број мјештана обрађује земљу и у Србији, па често морају да превезу кукуруз и пшеницу преко границе'', додао је Тадић.
 
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да није асфалтирана цијела дионица до граничног прелаза, али да ће изнаћи начин да то буде завршено ускоро.
 
,,Остало је још километар и 700 метара, али наћи ћемо начин да то завршимо. Захваљујем Савјету министара што су помогли Семберији'', нагласио је Мићић.
 
Семберске новине/Семберија инфо/А.Љубојевић
​Фото: Б.Милошевић