ЛОПАРЕ КАО ПРИМЈЕР ДОБРЕ САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ МАТИЦЕ И ДИЈАСПОРЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ КАО ПРИМЈЕР ДОБРЕ САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ МАТИЦЕ И ДИЈАСПОРЕ


На данашњој оснивачкој скупштини Удружења „Корјени“ у Бијељини, истакнут је значај који матица има за Србе у дијаспори али и значај који дијаспора има за матицу. Стојан Стевановић, предсједник Удружења „Корјени“ је навео да сарадња између Срба у дијаспори и наших општина и градова може бити плодоносна што показује и примјер општине Лопаре, у којој се реализује дванаест пројеката.

Радо Савић, начелник општине Лопаре, који је присуствовао оснивачкој скупштини Удружења, је навео да је поносан што је члан Удружења и да вјерује да ће и у Бијељини као што је у општини Лопаре, ова сарадња дати резултате.
  • Срећан сам што сам дио „Корјена“ и што Лопаре имају овакво Удружење, такође се надам и да ће Бијељина имати добру сарадњу. Овдје треба пуно рада и љубави према свом народу и одрицања. У Семберији треба да доведемо наше Семберце, који су у свијету успјешни људи, да овдје уложе и помогну нам да искорачимо. За успјех требају године, то се не постиже за дан и ноћ за што су Лопаре добар примјер јер је нама требало десет година да реализујемо дванаест пројеката путем дијаспоре. Корјени су наш кров, навео је Радо Савић, начелник општине Лопаре.

Семберија инфо