ПРВИ МАЈ ИЛИ ВЕЛИКА СУБОТА :: Semberija INFO ::

 

ПРВИ МАЈ ИЛИ ВЕЛИКА СУБОТА


Велике гужве у граду нису биле изненађење ни данас. Продавнице су радиле до 11 часова, па су Бијељинци пожурили да купе све што је потребно за прославу највећег хришћанског празника. Редове смо затекли испред продавница мјешовите робе и месара, како оних у граду тако и оних у селима.

Да ли се данас слави Први мај или се Бијељинци спремају за Васкрс?

Посјетили смо излетишта и викенд насеља поред ријеке Дрине, на којима се одувијек скупљало друштво славећи првомајски празник. Викендице су тек око подне „живнуле“. Затицали смо власнике са косачицама за траву, који су лијепо вријеме искористили за рад у дворишту. На обалама Дрине нема гужве својствене данашњем дану, иако је сунчано и топло. Понеки излетник, који пикникује, без мириса традиционалног роштиља. Васкршњи пост је угасио роштиље, те Семберци прослављају данашњи дан радно.


Какво је стање у ресторанима на води?

Данас су своја врата отворили власници ресторана „Дринска ружа“. На самом улазу су нас дочекали љубазни конобари, нудећи мјесто и примајући наруџбу. Пост није био препрека да се љетне баште напуне гостима, јер овај ресторан нуди свјежу и укусну рибу. 



- Очекујемо много посла у поподневим сатима, иако је Велика субота пала на 1.мај. Јуче, на Велики петак, смо имали пуне баште. Породице су дошле на ручак. Ресторан ради од данас сваки дан од 10ч до 22ч. Поглед на ријеку Дрину свакако изазива да дођу макар на кафу, наводи Свјетлана Ђурић, власница ресторана „Дринска ружа“.



У викенд насељу у Амајлијама, прије подне нисмо затекли гужву. Ресторан „Дрина“ у Амајлијама је спреман за госте, које очекују тек у другој половини дана. Осунчана башта, дјечије игралиште и угодно особље су свакако добар избор за викенд. 



Обилазећи излетишта, на путу смо сусретали тракторе и радне машине, чијим возачима је данас обични радни дан, који треба искористити.                                                                                                                       

Семберија инфо - Т.Којић