ОБАВЉЕНА НАЈСАВРЕМЕНИЈА ОПЕРАЦИЈА КАТАРАКТЕ ФАКО МЕТОДОМ :: Semberija INFO ::

 

ОБАВЉЕНА НАЈСАВРЕМЕНИЈА ОПЕРАЦИЈА КАТАРАКТЕ ФАКО МЕТОДОМ


На данашњој конференцији за медије, одржаној у Болници ,,Свети врачеви'' у Бијељини, представљене су нове процедуре у раду Одјељења за офталмологију. Операција катаракте, као једне од најчешћих операција на људском организму, сада се врши у бијељинској болници најсавременијом опремом и тимом љекара Одјељења за офталмологију на челу са др Далиборком Јешурић, начелницом Одјељења.

Професор др Златко Максимовић, директор Болнице ,,Свети врачеви'' у Бијељини је истакао да је рад на Офталмолошком одјељењу подигнут на највиши ниво, те да се операција катаракте обавља најсавременијом методом.
 
  • Радимо улатразвучне операције катаракте најсавременијом свјетском методом. Најзначајнија ствар јесте што су доктори наше болнице већ едуковани да могу самостално радити операције на челу са начелницом офталмолошког одјељења др Далиборком Јешурић. Нове процедуре су покренуте у вријеме короне што је посебан успјех'', навео је професор др Златко Максимовић, директор Болнице ,,Свети врачеви''.

 
Едукација љекара са Офталмолошког одјељења је извршена у сарадњи са др Драганом Мартиновић из Сремске Митровице, стручним консултатном.
 
  • Офталмолошко одјељење у Бијељини посједује најсавременију медицинску опрему из области офталмологије. Врло брзо су доктори оспособљени да могу самостално да раде операције. Акценат је на пружању најбоље могуће услуге грађанима Бијељине и Републике Српске'', навео је др Мартиновић.
На челу тима љекара на Офталмолошком одјељењу је Далиборка Јешурић, начелница одјељења, која је истакла да је унапријеђен рад на том одјељењу путем набавке најсавременије опреме и едукације љекара са одјељења у смислу осамостаљивања у обављању операција катаракте.
 
  • Имамо млад и мотивисан тим, који стиче нове вјештине и знања. Наш циљ није само ширење услуга него свакодневно побољшавање квалитета истих. Листа чекања за операцију катаракте постоји али пацијенти јако брзо долазе на операцију'', истакла је др Јешурић.
 
Говорећи о обољелим које изазива вирус корона, др Златко Максимовић је истакао да је епидемиолошка ситуација у Бијељини и даље тешка. На лијечењу је тренутно 84 болесника од којих је 19 на респираторима, а 44 на кисеоничкој терапији. У протекла 24х примљено је, чак, 11 пацијената.
 
  • Ситуација у Бијељини у вези са ковидом се не смирује у односу на претходан период. Регистровано је 35 нових случајева. Позивам становништво да се поштују епидемиолошке мјере нарочито сада у вријеме празника'', истакао је Максимовић.
  •  
Semberija info