ФОРМИРАНО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО СРПСКИ СОКО ПРИБОЈ :: Semberija INFO ::

 

ФОРМИРАНО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО СРПСКИ СОКО ПРИБОЈ


У Бријесту код Лопара одржана је Оснивачка скупштина Планинарског друштва „Српски Соко“ Прибој.  

„Наше планинарско друштво настало је на добровољном принципу, а до сада је приступило 53 члана из општине Лопаре, Брчког, Бијељине и Зворника“, рекао је Јовица Мрковић, који је изабаран за предсједника друштва. Он је додао да су усвојени оснивачки документи и изабрани органи друштва. 

Марковић није крио  задовољство што је општина Лопаре добила удружење грађана које ће допринијети да се становнишво задржи на својим огњиштима, да се упознају природне љепоте Мајевице и очувају њене знаменитости, културно-историјски споменици, традиција и тековине отаџбинско-ослободилачких ратова вођених на овим просторима. 

Посебно је захвалио општинским структурама Лопара и свима који су помогли да се друштво формира. 

„Општина Лопаре, начелник Радо Савић, одборници и скупштинско руководствао се ангажовало и пружило пуну подршку за оснивање овог Друштва“, рекао је Горан Тасовац, замјеник начелника општине Лопаре.

За предсједника скупштина Планинарског друштва „Српски Соко“ Прибој изабран је Цвјетко Томић из Бријеста, одборник у Скупштини општине Лопаре, а присутни су били предстваник Планинарског Савеза Републике Српске Небојша Зорић и представници планинарских друштава из Зворника и Бијељине.

​Општина Лопаре