Бијељина: Хитно уважити захтјеве болнице, подршка Максимовићу :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Хитно уважити захтјеве болнице, подршка Максимовићу


БИЈЕЉИНА - Покрет за Бијељину позвао је градоначелника Љубишу Петровића да помогне Општу болницу "Свети врачеви", те изразио пуну подршку директору те здравствене установе Златку Максимовићу за активности које спроводи успјешно се носећи са изазовима пандемије.

"У овом тешком периоду за све грађане Бијељине, када је погоршана епидемиолошка ситуација, разумијемо прије свега забринутост коју је изразио Максимовић, као и захтјев који је упутио градоначелнику и Скупштини града", саопштено је из Покрета за Бијељину.


Из овог покрета наводе да се сви представници народа морају ангажовати да захтјеви буду уважени у складу са могућностима.

У саопштењу је истакнуто да су за све суграђане, поготово оне које је задесила опака пошаст - вирус корона, сигуран ослонац све вријеме пандемије били Болница и Дом здравља у Бијељини.

"Сада смо свјеснији истинитости изреке да човјек када је здрав има милион жеља, а када је болестан само једну - да буде здрав. Дајемо пуну подршку доктору Максимовићу, доказаном менаџеру у здравству који заједно са својим тимом и запосленима одржава функционалним систем, способан да се успјешно носи са изазовима пандемије", наведено је у саопштењу.

Из Покрета се надају да ће разум побиједити и позивају градоначелника да, због озбиљности ситуације, врати буџет града на усвајање у Скупштину Бијељине, као и да се у склопу амандмана пронађу средства за пуну подршку Болници и здравственим радницима.

Максимовић је данас новинарима рекао да од градоначелника Бијељине нису добили ни одговор на захтјев из фебруара да се у пандемијским условима овој здравственој установи помогне са најмање милион КМ из буџета града, колико је издвојено у прошлој години.

Према његовим ријечима, Болнице нема у буџету Бијељине за ову годину, због чега је затражио помоћ да се та грешка исправи од предсједника Скупштине града Александра Ђурђевића током данашње посјете ковид болници, што је и обећано.

​Срна / Глас Српске