У КОВИД БОЛНИЦАМА У БИЈЕЉИНИ НА ЛИЈЕЧЕЊУ 57 ПАЦИЈЕНАТА :: Semberija INFO ::

 

У КОВИД БОЛНИЦАМА У БИЈЕЉИНИ НА ЛИЈЕЧЕЊУ 57 ПАЦИЈЕНАТА


Све више младих има тешку клиничку слику

На лијечењу у ковид болницама у Бијељини је 57 болесника, од којих је 29 на кисеоничкој терапији, а 13 обољелих је на респиратору’’, потврђено је у бијљинској болници ,,Свети врачеви’’.

- У току јучерашњег дана било је пет пријема. Сваким даном се повећава број хоспитализованих, а примјећујемо да се због тешке клиничке слике све чешће јављају млађе особе’’, речено је јутрос на састанку Кризног штаба Болнице.

У протекла 24 сата у Бијељини је регистровано 26 нових случајева позитивних на вирус корона. Епидемиолошка ситуација је неповољна и морамо бити свјесни да нико није поштеђен од овог вируса. У нашим ковид болницама све је више млађих људи, радно способних, који имају највише социјалних контаката.

Позивамо на одговорност сваког појединца да се максимално поштују мјере заштите приликом свакодневне комуникације. Само одговорним понашањем можемо сачувати своје здравље и спријечити даље ширење инфекције’’, рекао је први човјек Болнице професор др Златко Максимовић, након обиласка ковид болнице.

Он је навео да ковид болнице, за сада, имају довољно капацитета, опреме и кадра.

Semberija info