ДОДИЈЕЉЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ДОДИЈЕЉЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА ГРАДА БИЈЕЉИНА


У Великој сали Градске управе Града Бијељина данас је уприличена свечаност додјеле награда леуреатима манифестације „Избор спортисте године Града Бијељина 2020.“ Градоначелник Љубиша Петровић и предсједник градске Скупштине Александар Ђурђевић су били домаћини пријема, похваливши постигнуте резултате најбољих бијељинских спортиста и пожеливши им срећу у будућим изазовима.



Градоначелник је нагласио да ће Градска управа Града Бијељина наставити своје друштвено одговорно понашање према спорту и спортистима са подручја града. Најавио је усвајање новог Правилника о додјели средстава у спорту, који ће као критерије за добијање помоћи из градског буџета афирмисати бројност чланова, постигнуте резултате, ниво промоције, афирмисања Града Бијељина кроз сспортску дјелатност, итд.

-Буџетска средства предвиђена за подршку спорту у 2020. години износила су 1.560.000 КМ, што је процентуално гледано представљало највеће издвајање за спорт једне локалне заједнице на простору Босне и Херцеговине. На сутрашњој скупштини Града мићемо расправљати и о градском буџету. Не бих желио ништа прејудицирати на ту тему само могу рећи да ће се и Градска управа и кабинет Градоначелника трудити да поправимо статус спорта у нашем граду,“ рекао је градоначелник Петровић.



Предсједник скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић је, као приоритет односа Градске управе према спорту у наредном периоду истакао:

-Неопходно је да на квалитетнији, транспарентнији начин организујемо подјелу буџетских средстава подршке спорту на подручју Града Бијељина. Потрудићемо се такође, да у што скорије вријеме повећамо издвајања за спорт из градског буџета. И оно што је најактуелнији проблем бројним спортским клубовима, покушаћемо да током мандата који је пред нама изградимо још објеката спортске инфраструктуре,“ закључио је Ђурђевић.



Семберија инфо