Брчко ублажава мјере: Скраћен полицијски час, дозвољене свадбе :: Semberija INFO ::

 

Брчко ублажава мјере: Скраћен полицијски час, дозвољене свадбе


Упркос повећању број заражених вирусом корона, на подручју Брчко дистрикта долази до релаксирања мјера, а осим што се скраћује полицијски час, грађанима се омогућавају и свадбе.

Штаб за заштиту и спашавање Брчко дистрикта донио је наредбу којом се забрањује кретање особама на подручју овог града у временском периоду од поноћи до пет сати ујутро, што представља скраћење мјере у односу на ранији период, преноси Кликс.
 
Рад угоститељским објектима и другим активностима у затвореним просторима дозвољен је до 23 сата, а ове двије наредбе на снагу ступају у понедјељак, 1. марта ове године.
 
Такође, Штаб за заштиту и спасавање донио је наредбу којом се дозвољава свим свадбеним салонима организовање славља, уз обавезно поштовање епидемиолошких мјера, које између осталог подразумијевају ограничење броја учесника, пријаву термина одржавања славља Инспекторату и Полицији Брчко дистрикта БиХ са списком гостију као и осталих мјера које су назначене у наредби, а која се односи на ову дјелатност. Те наредбе је могуће пронаћи на страници брчанске владе.

За вакцинисање против короне пријављено више од 200 запослених приједорске болнице, пријаве и даље трају
 
Иначе и на подручју Брчког биљежи се повећање броја новооткривених случајева инфекције коронавирусом.
 
Од понедјељка до петка ријеч је о 77 нових случајева, а само у протекла 24 сата зараза је потврђена код 30 особа, од обрађених 97 узорака. Такође, дистрикт биљежи и један смртни исход уз четири опорављене особе.

Српска инфо / Инфо Бијељина