РАДЕНКО ТОМИЋ – НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДА :: Semberija INFO ::

 

РАДЕНКО ТОМИЋ – НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДА


У организацији „Семберских новина“, а под покровитељством Града Бијељина по 44. пут организује се традиционална манифестација „Избор спортисте године Града Бијељина 2020.“ Најбољи спортиста Града Бијељина у 2020. години је боксер Раденко Томић.

Након увида у приложене пријаве жири је донио одлуку да у конкуренцији „Најбољи спортиста“ Града Бијељина за 2020. годину. од 14 пријављених кандидата. прва три мјеста заузму:

1. Раденко Томић (Боксерски клуб „Радник“),
Рођен је 1995. године у Бијељини. Првак је БиХ у појединачној, сениорској конкуренцији за 2020. годину. Исти резултат је постигао и 2018. и 2019. године. Са БК “Радник“ је освојио титулу првака Премијер лиге БиХ у боксу (екипно). Члан је Боксерске репрезентације БиХ. У професионалном боксу је у 2020. години био прворангирани боксер полутешке категорије из БиХ на свјетским ранг листама.
 


2. Лука Вуковић (Карате клуб „Пантери плус“),
Рођен је 2000. године у Бијељини. Члан је Карате клуба „Пантери-плус“. На Првенству РС за сениоре освојио је златну медаљу а нешто касније на Првенству Балкана за сениоре (Београд 2020) освојио је треће мјесто. Због остварених резултата позван је у репрезентацију Србије.
 


3. Софија Крајшумовић (Женски фудбалски клуб „Радник“).
Рођена је 2002. године. Најбоља фудбалерка и водећа на листи стријалаца ЖФК „Радник“. Стандардна је чланица Женске У19 фудбалске репрезентације БиХ. Наступа и за А репрезентацију за коју је уписала 10 наступа и постигла седам голова – најбољи је стријелац Репрезентације. У избору Фудбалског савеза РС проглашена је за најбољу фудбалерку Републике Српске за 2020. годину.
 

 
У категорији „Најуспјешнија спортска екипа“ између девет номинованих тимова жири је одлучио да је најуспјешнија мушка екипа у 2020. години Рукометни клуб „Бијељина“ док је Теквондо клуб „СОКОЛ“ проглашен за најбољу женску екипу.

РК „Бијељина“ у континуитету наступа у Првој лиги РС гдје остварују пажње вриједне резултате. Клуб броји око 120 чланова организованих кроз све селекције: сениори, јуниори, кадети, пионири, цицибани. У 2020. години су реализовали пројекат „Љетна школа рукомета“ гдје су тренери овог клуба током четири љетна мјесеца бесплатно тренирали дјецу у четири бијељинске основне школе.

Током 2020. године ТКД клуб „СОКОЛ“ је остварио сљедеће резултате: На Првенству БиХ за сениорке у екипном пласману освојиле су друго мјесто а исти резултат су постигле и на Првенству БиХ за јуниорке у екипном пласману.

 У конкуренцији пет пријављених кандидата за најбољег тренера је изабран Борко Мићић, тренер Женског одбојкашког клуба „Радник“.

За најуспјешнијег спортског радника жири је након појединачног оцјењивања свих пријављених кандидата изабрао Дарка Манојловића предсједника УО ОК „Радник“.

Као најбољи педагог физичке културе изабран је Павле Трифковић професор у Гимназији „Филип Вишњић“ у Бијељини.

 „Најбољи спортиста у категорији особа са инвалидитетом“ је Страхиња Росуљаш члан Кошаркашког клуба у колицима „Бијељина“.

У категорији „Најперспективнији млади спортиста“ жири је одлучио да због значајних резултата постигнутих током 2020. године, у веома тешким околностима за бављење спортом награди све младе спортисте који су се пријавили на Избор најбојег спортисте Града Бијељине 2020.

„Признање за дугогодишњи развој спорта“ у Бијељини биће додијељено двојици заслужних спортских радника:

1. Мексуд Хрустић, дугогодишњи тренер Боксерског клуба „Радник“,
2. Перо Марковић, фудбалски ветеран ФК „Радник“ из Бијељине.
У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске проглашење најбољих спортиста и додјела признања одржаће се накнадно.

Семберија инфо