ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ


У ЈЗУ "Свети врачеви" у Бијељини данас је одржана конференција за медије на којој је директор болнице др Златко Максимовић представио резултате које је менаџмент болнице остварио у 2020. години.



Др. Максимовић се најприје захвалио запосленим у бијељинској болници који су упркос тешким епидемиолошким околностима у којима су функционисали наставили радити на највишем професионалном нивоу. Уз ријечи захвалности упућене свим нивоима власти и невладиним организацијама који су током прошле године пружали максималну подршку Болници, др. Максимовић је истакао да је 2020. годину ЈЗУ "Свети врачеви" завршила уз позитиван пословни резултат. 

- Први пут у посљедњих десет година наша болница је једну годину завршила "у плусу" од 432.514 КМ. За то је у првом реду заслужан домаћински, одговоран однос свих запослених према овој болници. Претходних година смо константно биљежили губитке и мене веома радује да смо успјели зауставити тај пад. Ја очекујем љепше дане за бијељинску болницу," акцентирао је др. Максимовић.



У 2020. години у Болници "Свети врачеви" хоспитализовано је преко 1.300 пацијената са подручја цијеле Републике Српске, извршено је 14 успјешних порода у посебним ковид условима, скраћене су листе чекања, добијен стандард за управљање квалитетом менаџмента ИСО 9001... Ово су само неки од резултата који су остварени под сводом ЈЗУ "Свети врачеви".

Из бијељинске болнице од Института за јавно здравље из Бања Луке очекују још један контигент вакцина против корона вируса. Преко 70% запослених у болници се пријавило за вакцинацију. Данас је, у оквиру подршке Министарства здравља Републике Србије, група од 60 запослених ЈЗУ "Свети врачеви" у Лозници примила вакцину против корона вируса. Сутра ће још једна група од 65 запослених кренути пут Лознице. Кандидати за вакцинацију имају прилику бирати вакцину којом ће се заштитити: Спутњик В, Фајзерову или кинеску вакцину.

​Семберија инфо - Текст и фото: И. Гутић