БИЈЕЉИНА: Пријем за добитнике Светосавске награде - Позив просветног радника изузетно је хуман :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Пријем за добитнике Светосавске награде - Позив просветног радника изузетно је хуман


Градоначелник Љубиша Петровић са сарадницима, организовао је пријем за добитнике Светосавске награде у областима предшколског, основног и средњошколског васпитања и образовања.

Министарство просвјете и културе Републике Српске наградило је Светосавском наградом 40 истакнутих наставника основних и средњих школа и васпитача у РС за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика и дјеце у школској 2019/2020. години, а шест награда добили су Бијељинци.



 У име награђених, захвалност на пријему, изразио је Горан Гашић, директор и васпитач у Дјечијем вртићу „Драган и Зоран“.
- Светосавска награда је врхунац што један просвјетни радник може да доживи, али и додатна обавеза да наставимо даљи квалитетан рад“, рекао је Гашић.

Захвалност је изразила и Нада Васиљевић, професор у Техничкој школи „Михајло Пупин“.
-Светосавску награду коју сам добила, не могу мјерити ни са једном до сад, а има их много. Хвала градоначелнику на пријему, а такође желим да укажем како нашој локалној заједници, тако и републичким институцијама, да обрате пажњу на нашу школу којој су константно потребни нови рачунари, како би наши ученици имали што квалитетнију наставу“, рекла је Васиљевићева.



Градоначелник Љубиша Петровић честитао је добитницима Светосавских награда.

- Позив просвјетног радника %D?едан је од изузетно хуманих позива, јер наше малишане, наше школарце, на најбољи начин усмјеравају на животне путеве током одрастања. Просвјетни радници свом позиву приступају са ентузијазмом и Градска управа ће им увијек давати подршку“, рекао је Петровић.

Светосавске награде су добили: Биљана Арсеновић и Десанка Пандиловски, васпитачице у Дјечијем вртићу „Чика Јова Змај“ и Горан Гашић, васпитач у Дјечијем вртићу „Драган и Зоран“, Бранислав Милановић, наставник разредне наставе у ОШ „Меша Селимовић“ Јања и Љиљана Ђокић, наставник енглеског језика у ОШ „Меша Селимовић“, те Нада Васиљевић, професор математике и програмирања у ЈУ Техничка школа „Михајло Пупин“.

Семберија инфо - О. Стјепановић
Фото - Б. Милошевић